Nieuw festival in de binnenstad
Nieuw festival in de binnenstad Puur Wijks

Nieuw festival Puur Wijks met muziek en zang van Wijkse bodem

20 september 2022 om 11:15 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Komend weekend staat in het teken van activiteiten. In de stadshaven zijn de vele fraaie schepen te bewonderen en in de binnenstad zal vooral muziek te horen zijn. Zoals in het verleden het Shantykorenfestival op deze dag plaatsvond, zo is er nu een geheel nieuw evenement: Puur Wijks Festival. De naam zegt het al, deze dag volop aandacht voor alles wat Wijk op muzikaal gebied te bieden heeft. Een mooie variatie aan ensembles, koren en muziekacts. Tussen 13.00 en 17.00 uur vindt dit nieuwe festival plaats.

door Ali van Vemde

Drie leden van Shantykoor Tussen Rijn en Lek vonden, na het stoppen van het Shantykorenfestival, dat het tijd wordt voor iets nieuws. Aan Wijkse koren en ensembles werd gevraagd om aan dit nieuwe evenement mee te werken. Al direct kwamen er enthousiaste reacties, dit leidde ertoe dat het repertoire al snel werd uitgebreid, van pop tot licht klassiek. Een mooie mix aan koren en muziekensembles is te horen en te zien op drie verschillende locaties, het Calypso theater, een podium op de Markt en op de Mazijk.

VOOR IEDER WAT WILS Het Puur Wijks Festival biedt een mooie mix. Sommige laagdrempelig, waarbij kan worden meegezongen, andere van kwalitatief hoog niveau. Het thema voor dit jaar is Wijk Z(w)ingt – zingen met een kwinkslag. Wijk bij Duurstede kan wel een oppepper gebruiken op het gebied van leuke muzikale activiteiten. Met als doel nieuwe muziekgeluiden te laten horen en mensen weer enthousiast zien te krijgen om nieuwe dingen te organiseren.

PROGRAMMA Er is een mooi gevarieerd programma, waarbij een groot aantal koren en muzikanten twee keer te horen zal zijn. Dit om het mogelijk te maken zoveel mogelijk optredens te kunnen zien. Het programma ziet er als volgt uit:

MARKT Ome Ko’or trapt om 13.00 uur af op het podium op de Markt. Ook om 14.20 uur zijn zij hier te horen. De Lek-kerbekken nemen het om 13.40 uur over en zullen om 15.40 nogmaals te horen zijn. Om 15.00 uur is het tijd voor het Shantykoor, zij sluiten tevens om 16.20 uur de middag af op de Markt.

MAZIJK Als eerste verzorgt Moustache een optreden op de Mazijk om 13.00 uur. Zij zullen nogmaals te horen zijn om 14.20 uur. Chasing Fingers Jazz en Misha van der Hoef zijn om 13.40 en 15.00 uur te horen. Een speciaal optreden is er van Revius Wijk om 15.40 uur, zij vermaken het publiek met muziekacts. Gein & Gek sluit om 16.20 uur hier de middag af.

CALYPSO THEATER Op het podium van het theater is Eigen Wijs te horen om 13.00 en 14.20 uur. Tranen met Tuiten neemt om 13.40 uur het stokje over en is nogmaals om 15.40 uur te horen. Om 15.00 en 16.20 uur zal Wijks Vocaal een optreden verzorgen.

Een mooie Wijkse middag dat vraagt om navolging. De organisatie van het Puur Wijks Festival roept dan ook enthousiaste mensen op om dit festival een vervolg te gaan geven. Een prachtige manier om de culturele banden aan te halen. Het programma is te vinden op puurwijks.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie