De cast van Wijkse Passie
De cast van Wijkse Passie Wijkse Passie

Genieten van Wijkse Passie

13 april 2022 om 10:22 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de tweede keer is op Goede Vrijdag Wijkse Passie te volgen via een livestream. Een dag nadat The Passion op televisie wordt uitgezonden is er de Wijkse versie. Het verhaal over lijden, eenzaamheid, opoffering maar ook over verbinding, hoop en liefde. Er is gefilmd, er is gemonteerd en het uiteindelijke resultaat is vrijdagavond te zien en te horen. Aanmelden kan via de website wijksepassie.nl

door Ali van Vemde

De cast, met zang en muziek van inwoners van Wijk bij Duurstede en omstreken, was al even bekend. Met Jeroen Snel als Jezus, Loes de Wit als Maria, Robert Gerrits als Judas en Aart Molendijk als Pontius Pilatus, verteller Boudewijn Hansen en nog veel meer bekende namen belooft het een fantastische avond te worden.

De spelers hebben ingezongen en in het weekend van 19 en 26 maart is er op diverse locaties gefilmd. Het thema dit jaar is: Jij mag er zijn. Initiatiefnemers Veroni Feenstra en Mark Berntssen zijn erg tevreden over het resultaat. Berntssen: „We hebben écht een klein geschenk gehad dat we alle filmdagen goed weer, maar ook hetzelfde weer hadden. Dat is voor de montage erg handig. De afgelopen week zijn we begonnen met het monteren en we zien het product met de dag groeien. Zeker nu ook de muziek bij de film wordt gevoegd wordt het, al zeggen we het zelf, echt een plaatje. De gekozen locaties helpen ook echt bij het vertellen van het verhaal.”

Vrijdag 15 april gaat Wijkse Passie om 20.00 uur live. De kijkers worden een uur lang meegenomen in het verhaal van de laatste dagen van Jezus. Nederlandstalige en vertaalde nummers zorgen, samen met de goede zangers en spelers, voor een heus spektakel. Op de website is alles te vinden over Wijkse Passie 2022. Kijk wie er meedoen en meld je aan.. 

Eind maar is er gefilmd
Op diverse locaties is gefilmd
advertentie
advertentie