De kas
De kas De Wijkse Moestuin

Open dag op De Wijkse Moestuin

7 april 2022 om 09:15 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse Moestuin organiseert op zaterdag 23 april een open dag van 10.00 tot 15.00 uur, waar iedereen van harte welkom is. Er is van alles te doen. Je kunt je handen uit de mouwen steken en meewerken. Ook is er een plantjesmarkt, waar je plantjes of zaden voor je eigen tuin kunt kopen. Heb je zelf zaden of stekjes die je wilt ruilen of verkopen, dan kan dat ook! Bij goed weer is ook de imker aanwezig en kun je getuige zijn van het ‘overhangen’ van de bijenvolken. 

Ben je op zoek naar een plek waar je vers geteelde groenten, klein fruit, kruiden en bloemen kunt krijgen? Kom dan vooral langs! Tuinder Bea van Sprakelaar is aanwezig om al je vragen te beantwoorden die je hebt over de tuin en een eventueel lidmaatschap (oogstgenootschap), waarbij je elke week kunt komen oogsten. Huidige oogstgenoten zijn vooral enthousiast over de enorme keuze aan gewassen, de versheid en de smaak. Eén van de oogstgenoten vertelt: „Ik geniet altijd met volle teugen van mijn bezoek aan de tuin, zeker in het hoogseizoen is er zoveel keuze aan groenten, veel meer dan je in de supermarkt kunt krijgen. Het oogsten is een heerlijk uitje voor mij en mijn gezin.”

DE WIJKSE MOESTUIN De Wijkse Moestuin is 1 ha groot, waar groenten, klein fruit, kruiden en bloemen worden geteeld door tuinder Bea van Sprakelaar en vele vrijwilligers en stagiairs. Het telen gebeurt op biologische wijze, zonder gebruik van pesticiden en met veel aandacht voor bodem en gewas. Als oogstgenoot kun je gedurende het seizoen (40 weken lang) zelf je groenten komen oogsten. Uiteraard wordt altijd aangegeven wat oogstbaar is en hoe je een gewas kunt oogsten.

De Wijkse Moestuin bevindt zich aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, dichtbij de Jumbo. Je bereikt het toegangshek via een korte wandeling door een fruitboomgaard. Tijdens de open dag staan er borden aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg, zodat de tuin makkelijk te vinden is. Kijk voor meer informatie over de tuin op: www.dewijksemoestuin.nl

Kolenveld in de moestuin
Welkom bij de Wijkse Moestuin
advertentie
advertentie