Een mooi programma
Een mooi programma Puur Wijks

Puur Wijks Festival

7 september 2022 om 09:00 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 24 september is er een nieuw evenement in de binnenstad. Dan wordt het Puur Wijks Festival gehouden op drie verschillende locaties. De naam zegt het al, deze middag wordt Puur Wijks. Met een mooie variatie aan ensembles, koren en muziekacts. Tussen 13.00 en 17.00 uur vindt dit nieuwe festival plaats.

door Ali van Vemde

„In het verleden hadden we op deze dag altijd het Shantyfestival,” vertelt Joke Twigt. „Het idee is ontstaan uit drie leden van het Shantykoor. Zij vonden dat het tijd werd voor iets nieuws, nu het Shantykorenfestival is gestopt. Het begon met het plaatsen van een oproepje aan koren en ensembles om aan deze dag mee te werken. Het enthousiasme was er en daarom is besloten tot uitbreiding van het repertoire, van pop tot licht klassiek. Er is deze dag een mooie mix aan koren en muziekensembles. Het is een klein opgezet festival dat plaats zal vinden in het Calypsotheater, op een podium op de Markt en op de Mazijk. Ruim 20 optredens op de Markt en de Mazijk, 10 acts in het theater.”

Het Puur Wijks Festival biedt een mooie mix aan muziek. De middag staat volledig in het teken van muziek, waarbij wordt gezongen en mag worden meegezongen. Sommige laagdrempelig, maar ook van kwalitatief hoog niveau. De deelnemers aan dit evenement zijn: Ome Ko’or, Chasing Fingers Jazz, Wijks Vocaal, Vrouwenkoor Eigen Wijs, koor de Lek-kerbekken, Revius muziekacts door leerlingen en docenten, koor Tranen met Tuiten, Moustache, Piratenkoor Gein&Gek, Misha van der Hoef en Shantykoor Tussen Rijn en Lek.

Het thema voor dit jaar is: Wijk Z(w)ingt – zingen met een kwinkslag. Twigt vindt dat Wijk wel een oppepper kan gebruiken. „We willen nieuwe muziekgeluiden laten horen. Wij organiseren dit evenement eenmalig, maar hopen dat anderen dit op gaan pakken en dit in de toekomst doorgang laten vinden. Puur Wijks richt zich nu op de eigen gemeente. Het is onze bedoeling dat de onderlinge culturele banden worden aangehaald.” Dit festival moet ophef en vertier veroorzaken en de reputatie van Wijk bij Duurstede als ‘ongedwongen culturele broedplaats’ weer een oppepper te geven. Het programma is binnenkort te vinden op puurwijks.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie