Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen

9 aug, 10:33 Overig
Stichting Wijkse Projekten
Het programmaboekje uit 1998
Het programmaboekje uit 1998

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf 1979 heeft de Stichting Wijkse Projekten (SWP) mooie initiatieven gesteund van de inwoners in de gemeente. Hierdoor konden mooie projekten worden gestart en uitgevoerd. Nu de Stichting Wijkse Projekten is gestopt kijkt Wijks Nieuws met voormalig bestuurslid Jan Kemink terug op een aantal van deze mooie projecten.

Eén van deze mooie projecten is de Mauthausen Liederencyclus, naar een idee van Karel Schneider. In samenwerking met het 4 mei comité werd op 4 mei 1998 de indrukwekkende Mauthausen cyclus uitgevoerd. Kemink zegt hierover: „Al eerder hadden we een project gedaan met Karel Schneider, De Wijkse Kater. Het idee voor Mauthausen zat al langere tijd in zijn hoofd, met muziek en een mannen- en vrouwenkoor. Mauthausen was geen vernietigingskamp, mensen stierven daar vooral door het zware werk. Mannen en vrouwen leefden gescheiden. Stukken steen moesten worden uitgehouwen en met rotsblokken op hun rug moesten ze de enorme trap op, waarna de blokken weer naar beneden werden gegooid. In dit kamp, inde buurt van Linz in Oostenrijk, werkten vooral ve..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman