Afbeelding

Puur Wijks festival barst bijna los

15 september 2023 om 11:30 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Nog iets meer dan een week en het Puur Wijks festival barst op zaterdag 23 september los. Een eendaags vrolijk festival in het centrum van Wijk bij Duurstede.

,,Het wordt een middag vol muziek en gezelligheid, waarin gezongen en meegezongen kan worden. Laagdrempelig voor deelnemers en publiek, maar ook voor fijnproevers van (zang-) kunst op hoog niveau. Bedoeld om de onderlinge culturele banden aan te halen, ophef en vertier te veroorzaken en de reputatie van Wijk bij Duurstede als ‘ongedwongen culturele broedplaats’ weer een oppepper te bezorgen”, laat de organisatie van het festival weten.

Het Puur Wijks festival richt zich vooralsnog op de eigen gemeente, met de binnenstad Wijk bij Duurstede als festivalplek. Die niet al te grootschalige aanpak is vooral om warm te draaien met de organisatie en te ervaren wat deelnemers en publiek ervan vinden.

LUDIEKE OPENING

,,Onze eigen puur Wijkse Til en Dien verzorgen op ludieke wijze de opening van het festival om 13.00 uur op het podium aan de Markt. Daarna barst direct het gezang op drie locaties los: de Markt, het Klooster-Leuterplein en in de Grote Kerk.”

VOOR HET LAATST?

Misschien wel, misschien niet. De initiatiefnemers (vanuit het voormalig Shantyfestival, Hans Kortenhorst, Jan van Schaik en Guus Swillens) hopen op meer: straatmuziek, straattheater en andere ‘ophef en vertier’ in Wijk. Een vervolg dus. ,,Vele handen maken van de organisatie licht werk. Wie neemt straks het stokje over? We hopen via publiciteit - en natuurlijk het neerzetten van een geweldig resultaat - dat anderen hier warm voor lopen.”

advertentie
advertentie