Van links naar rechts, Mees Kooring, daarvoor Rik Veen, Toby Sadettan en Roy Schipper van restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede.
Van links naar rechts, Mees Kooring, daarvoor Rik Veen, Toby Sadettan en Roy Schipper van restaurant ’t Klooster in Wijk bij Duurstede. 't Klooster

Aftrap voor culinair festival Wijk: Mazijk Culinair

23 november 2022 om 15:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In restaurant ´t Klooster werd dinsdagavond, samen met 30-tal Wijkse ondernemers tijdens een klein diner, de aftrap gegeven voor Mazijk Culinair, een festival van zeldzame culinaire klasse waarin de mannen van het Klooster (de chefs Rik Veen, Roy Schipper en sommelier Toby Sadettan) worden bijgestaan door grote nationale sterren uit het kookvak, waarbij een grootheid als Edwin Vinke al toezeggingen voor heeft gedaan.

Op 16, 17 en 18 juni 2023 staat de Mazijk in het teken van workshops, chefs, een foodmarkt met lokale producten. Er staat een Lazy Sunday op het programma waarbij iedereen aan een lang en gezellig ontbijt kan aanschuiven. Een dineren op hoog niveau. Ook de bewoners aangrenzend aan de Mazijk worden niet vergeten. De Wijkse entrepreneurs lieten zich niet onbetuigd en de tafels vlogen weg, waarbij een gezonde basis onder het festival is gelegd.

Tony Sadettan: ,,Een culinair festival, het is een droom van ons. Wij willen heel graag laten zien wat wij als een hoog niveau beschouwen. Maar ook delen met de mensen. Niet elitair. Op woensdagen en donderdagen hebben we dan ook in ons restaurant een bistroformule. Alles even wat losser om de laatste schroom bij de bewoners van Wijk en omgeving te overwinnen en ze met onze formule van lokaal geoogste groentes en kruiden en het verwerken van hele dieren - er wordt bij ons niets weggegooid – kennis te laten maken. Een festival met grote collega’s die ook volgens deze opvattingen werken, oh, en de tafels vliegen weg, dat is werkelijk een groot geluk.”

En de kers op de taart, niemand minder dan de grote chef Paul Fagel, de eerste Michelinster in Wijk bij Duurstede in zijn toenmalig restaurant Duurstede, gaf spontaan aan eveneens van de partij te willen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie