Bert Melief en Andre van Zwieten: ,,Het is een leuk gevarieerd programma
Bert Melief en Andre van Zwieten: ,,Het is een leuk gevarieerd programma" John Beringen

‘Puur Wijks’ festival gaat zaterdag van start

19 september 2023 om 09:01 Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 23 september zal in Wijk bij Duurstede de tweede editie van het ‘Puur Wijks festival’ plaatsvinden; het muzikale evenement waarbij voor elk wat wils te zien en te horen zal zijn. Organisatoren Andre van Zwieten en Bert Melief vertellen wat meer over het programma en wat de bezoeker zoal kan verwachten.

door John Beringen


,,In totaal gaat het om negen koren die op drie podia ieder twee keer een half uur zullen optreden. Daar zit onder andere het Wijks Vocaal bij dat met 40 personen aanwezig zal zijn”, vertelt Melief. Van Zwieten vult aan: ,,Het is ondoenlijk om alles op te sommen qua tijden en plaatsen, maar op de website van ‘Puur Wijks’ wordt het gehele programma gedetailleerd weergegeven. Als je het handig indeelt, kun je alle optredens bezoeken zonder iets mis te lopen.” Hoe ziet het repertoire er uit? Van Zwieten: ,,Dat loopt van licht tot klassiek waarbij op het Hemaplein Blues en Rock ten gehore zal worden gebracht.”

OPENING

 ,,Het is in ieder geval belangrijk om te vermelden dat de officiële opening op het podium op de Markt om 13.00 u zal worden verricht door Til en Dien.” Met dat hij het zegt, kijkt hij van Zwieten met een lichte grijns aan. Hierop verwoordt deze wat Melief zeer waarschijnlijk denkt: ,,Deze twee ras-artiesten behoeven voor de inwoners van Wijk bij Duurstede geen verdere toelichting, toch?” Melief knikt bevestigend. 

23 IN PLAATS VAN 30 SEPTEMBER

Oorspronkelijk was ‘Puur Wijks’ gepland op zaterdag 30 september. Dat werd verschoven naar 23 september. ,,Op zeker moment hoorden we namelijk dat de Lekkodagen op 23 september zouden worden gehouden”, zegt Melief. ,,Het leek ons een goed idee om ‘Puur Wijks’ ook op die dag te houden. De opzet is zo heel praktisch: mensen die van buiten Wijk bij Duurstede komen, kunnen zo combineren om op een dag twee leuke festiviteiten te bezoeken. Muziekliefhebbers die ook in oude schepen zijn geïnteresseerd, kunnen voor en/of na ons festival koers zetten naar de haven en omgekeerd werkt het net zo. Zowel de organisatie van de Lekkodagen als wij hopen op veel bezoekers en zo helpen we elkaar een handje. En vergeet niet dat wij ook heel veel steun krijgen van allerlei organisaties en particuleren om dit te kunnen opzetten. Zonder hen zou dat een stuk moeilijker en misschien wel onmogelijk zijn.” In deze context noemt hij het Gemeentebestuur, de lokale middenstand, Aegir, Nogges, het cultuurfonds en de vele vrijwilligers. ,,Vele handjes maken licht werk”, merkt van Zwieten op. ,,Maar het zal de moeite waard zijn want het geheel vormt een leuk gevarieerd programma.” 

INFORMATIE

Meer informatie is te vinden door op Google ‘Puur Wijks’ in te tikken. De drie podia zijn te vinden op de Markt, op het Hemaplein en in de Grote Kerk. De ensembles die optreden, zijn: Java Jive, het Shantykoor, de Lekkerbekken, Chasing fingers jazz, Moustache, Misha van der Hoef, the Unknown, Eigen Wijs, Wijks Vocaal en Tranen met tuiten. Op de website van ‘Puur Wijks’ worden alle uitvoeringen weergegeven in een overzichtelijk tijdsschema. Het gehele programma loopt van 13.00 - 17.00 u

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie