Wim de Gier: ,,Mijn motivatie is ongekend groot
Wim de Gier: ,,Mijn motivatie is ongekend groot" John Beringen

Wim de Gier uit Wijk bij Duurstede gaat 60 parachutesprongen op 1 dag maken

31 mei 2023 om 13:02 Activiteiten Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 14 juni gaat Wim de Gier 60 keer vanuit een helikopter een parachutesprong maken. Dit om aandacht te vragen voor darmkanker en geld in te zamelen voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Hij vertelt meer over zijn motivatie voor deze bijzondere missie. 

,,Mijn beide ouders zijn overleden aan darmkanker”, laat de Gier weten. ,,Als je ziet hoeveel vorderingen er in de loop der tijd zijn bereikt in de bestrijding van deze nare ziekte, is de kans heel groot dat ze allebei nu nog zouden leven als er toen meer bekend zou zijn geweest over darmkanker.” 

MISSIE 

,,Op 14 juni word ik 60 jaar en ben daardoor de tweede op de wereld die op die leeftijd op een dag zoveel sprongen maakt. Toch is het geen recordpoging, maar een missie die voor mij persoonlijk tot doel heeft om een steentje bij te dragen aan een betere wereld. Daarbij denk ik uiteraard aan mijn ouders, maar ook aan alle andere mensen die zijn getroffen door deze ziekte. Onderzoek is en blijft noodzakelijk en daar is veel geld voor nodig. Met mijn missie hoop ik €100.000 in te zamelen, waarvan inmiddels al ruim de helft is gerealiseerd. Alle onkosten betaal ik overigens uit eigen zak zodat iedere ingezamelde euro naar de maag- lever- en darmstichting gaat.” 

INTENSIEF PROGRAMMA 

De Gier kwam op het idee voor deze actie door hetgeen Maarten van der Weijden in 2013 ondernam. Die zwom de Elfstedenroute, eveneens om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Zijn parachutesprongen zal hij gaan doen op vliegveld Teuge. ,,Ik zal om acht uur beginnen en hoop ‘s avonds om half acht alles volbracht te hebben”, laat hij weten. ,,Het hele traject is verdeeld in vier blokken van vijftien sprongen. Tussendoor zijn er natuurlijk pauzes om even uit te rusten en wat te eten en te drinken.” Op de grond kan hij rekenen op veel assistentie om de hele missie snel te kunnen laten verlopen. ,,Ik spring met 5 á 6 parachutes”, licht hij toe. ,,Op de grond zijn twee mensen bezig om voortdurend de gebruikte parachutes weer op te vouwen voor hergebruik. Iedereen zal begrijpen dat ik, eenmaal op de grond, meteen een nieuwe parachute moet omdoen om direct weer te kunnen opstijgen. Als ik dat zelf zou moeten doen, dan zou het niet mogelijk zijn om die 60 sprongen binnen het begrote tijdvak te kunnen maken. Later op de dag zal ik trouwens wel met grotere parachutes gaan springen omdat ik al weet dat dan de vermoeidheid zal toeslaan en de concentratie wat afneemt.”

VERLOOP VAN DE MISSIE

Zenuwachtig is de Gier in het geheel niet. Met een bijzondere blik kijkt hij naar de blauwe lucht ,,Ik doe al veel jaren aan parachutespringen”, merkt hij op. ,,Het zal geen lichte opgave zijn, maar mijn motivatie is ongekend groot. Dat komt ook doordat zoveel mensen blijk hebben gegeven helemaal achter de missie staan door ruimhartig te doneren. En in deze context spreek ik in het bijzonder mijn grote dank uit aan de vele sponsoren die ik allemaal noem: LeasePlan, Megekko, JPF, Missing Piece, Bos Zwembaden, Newomij, Diamanthuis International, Café restaurant ‘De Engel’, LEBRUIN, Vernooy catering, Dupagro.com, PPC, Autobedrijf PECO, eLVeA en Holsboer Optometrie. Uiteraard zal ik zorgen dat ik die dag goed uitgerust begin.” 

INFORMATIE

Op 14 juni zal het hele traject zijn te volgen via aan live-stream op Youtube. Wie meer wil weten en/of wil doneren, kan daarvoor terecht op www.60sprongen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie