Samen werken aan conditie en ontspanning
Samen werken aan conditie en ontspanning Stichting Wijksport

Healthy Moves gaat weer van start! Schrijf je nu in

8 februari 2023 om 12:46 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 13 maart start de derde editie van het programma Healthy Moves voor volwassenen. Een enthousiaste groep mensen ging vorig jaar onder leiding van runningtherapeuten aan de slag met hardlopen voor je ontspanning en conditie. Dit voorjaar start alweer de derde editie van dit succesvolle programma.

Al zo’n 30 mensen hebben reeds deelgenomen aan dit programma. De ervaringen zijn heel goed. Mensen merken al snel dat hun conditie verbetert en voelen zich fitter, energieker en vooral blijer. Het mooie van dit programma is dat er geen prestatiedruk is. Het is echt geschikt voor iedereen en de nadruk ligt op het ervaren van de positieve effecten van bewegen in de buitenlucht. Aan de hand van verschillende thema’s en werkvormen wordt er met elkaar gewerkt aan het plezier, de loopvaardigheden en de energie.  

Healthy Moves is vooral bedoeld voor mensen die moeilijk in beweging komen, geen zin hebben om diëten te volgen en zich rusteloos of gestresst voelen. Het programma duurt twaalf weken. Ieder doet op zijn of haar eigen niveau mee. Ook de leeftijd is niet belangrijk, iedereen tussen de 18 en 70+ jaar kan meedoen.

Zodra deelnemers zich hebben aangemeld volgt een kennismakingsgesprek. Hierbij wordt gesproken over de motivatie, de doelen die behaald kunnen worden en de mogelijkheden van de deelnemer. Ook wordt gekeken naar het conditieniveau. Twee maal per week wordt er hardgelopen met de runningtherapeut. Deze trainingen worden gegeven door Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport en Pieter Visscher en Jolien van Vliet en Margreet van den Heuvel van Runningtherapie Heuvelrug. Daarnaast verzorgt diëtist en leeftijlcoach Carlien Harms een bijeenkomst over winst door voeding. Ook is er aandacht voor ontspanning; David Bouwmeester is expert op het gebied van stress en burn-out en hij vertelt over de werking van het brein en laat zien wat voor invloed doelgerichte ontspanning heeft. Als laatste is er een bijeenkomst met hardloopfysiotherapeut Ronald Dercksen over blessureherkenning en het voorkomen van blessures.

Het doel van Healthy Moves is dat de deelnemer na de periode van twaalf weken zich energieker en fitter voelen en zelfstandig of met anderen blijven hardlopen. Maandag 13 maart start het nieuwe programma. Meer informatie, kijk dan op www.stichtingwijksport.nl/project/healthy-moves-volwassenen of neem contact op met Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of e-mail tobias@stichtingwijksport.nl De kosten voor het totale programma bedragen € 150,-. (voor mensen met een kleine beurs kijken we graag samen naar de mogelijkheden).  

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie