Uitleg door de buurtsportcoach
Uitleg door de buurtsportcoach Ali van Vemde

Healthy Moves gaat na de zomervakantie door

Atletiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is maandagavond. In het kasteelpark is een enthousiaste groep mensen volop in beweging. Buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen houdt de tijden bij. Een rondje hardlopen, even rusten en weer door. De deelnemers aan Healthy Moves voor volwassenen genieten van het bewegen, maar ook van het samen bezig zijn om de conditie te verbeteren. De sfeer is ontspannen. Vanwege het grote succes gaat Healthy Moves voor volwassenen ook na de zomervakantie door. Binnenkort start de inschrijving.

door Ali van Vemde

Voor jongeren was Healthy Moves er al, dit voorjaar is gestart met het programma voor volwassenen. Het doel is om op een laagdrempelige manier aan je conditie te werken. Het programma bestaat uit rustig hardlopen, advies krijgen over gezonde voeding en door te ontspannen beter in je vel te zitten. De deelnemers van nu laten zien dat het werkt. Ze voelen zich beter en energieker. Ook lichamelijke klachten zijn verminderd. Daarnaast is het onderlinge contact goed, middels een app groep houden de deelnemers elkaar op de hoogte en motiveren ze elkaar.

Healthy Moves is vooral bedoeld voor mensen die moeilijk in beweging komen, geen zin hebben om diëten te volgen en zich rusteloos of gestresst voelen. Het programma duurt twaalf weken. De belangstelling is groot, er staan zelfs mensen op de wachtlijst. In maart startte het programma en de deelnemers merken echt dat ze veel beter in hun vel zitten. Ieder doet op zijn of haar eigen niveau mee. Ook de leeftijd is niet belangrijk, iedereen tussen de 18 en 70 jaar kan meedoen.

Zodra deelnemers zich hebben aangemeld volgt een kennismakingsgesprek en een inspanningstest. Hierbij wordt gesproken over de motivatie en de doelen die behaald kunnen worden. Ook wordt gekeken naar het conditieniveau. Twee maal per week wordt er hardgelopen met de runningtherapeut. Deze trainingen worden gegeven door Tobias Wijnmaalen en Pieter Visscher en Jolien van Vliet en Margreet van den Heuvel van Runningtherapie Heuvelrug. Daarnaast geeft diëtist Carlien Harms voedingsadviezen. Ook is er aandacht voor ontspanning; David Bouwmeester is expert op het gebied van stress en burn-out en hij vertelt over de werking van het brein en laat zien wat voor invloed doelgerichte ontspanning heeft.

Het doel van Healthy Moves is dat de deelnemer na de periode van twaalf weken de training zelf blijft doen. In de week van 12 september start het nieuwe programma. Meer informatie, kijk dan op www.stichtingwijksport.nl/project/healthy-moves-volwassenen of neem contact op met Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of e-mail tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl De kosten voor het totale programma bedragen € 150,-. 

advertentie