Healthy Moves
Healthy Moves Stichting Wijksport

Healthy Moves; beweging en balans

26 september 2021 om 12:44 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Wil jij je ook fitter, vrolijker en minder gestrest voelen? Dan is Healthy Moves iets voor jou!

Healthy Moves is een beweegprogramma van twaalf weken voor jongeren waarbij door te sporten (hardlopen en kickboksen), ontspanning (Yoga en Pilates) en goede voeding de lichamelijke en geestelijke conditie wordt verbeterd. Door het samen trainen kom je lekkerder in je vel te zitten en krijg je meer energie. De focus ligt op lekker sporten en plezier en niet op competitie en het voeren van gesprekken. Ervaring met hardlopen, kickboksen, Yoga of Pilates is niet nodig om aan het programma mee te kunnen doen.

VOOR WIE Healthy Moves is voor jongeren die lekkerder in hun vel willen zitten en die door middel van sporten en goede voeding meer energie en balans willen krijgen. Healthy Moves is een groepsactiviteit waaraan maximaal 10 jongeren meedoen. Ouders worden ook bij het programma betrokken.

HOE WERKT HET Healthy Moves start na je aanmelding met een kennismakingsgesprek en een inspanningstest zodat we samen jouw beginsituatie kunnen bepalen. Jouw motivatie, doelen en conditieniveau worden besproken. Samen met maximaal tien andere jongeren sport je twaalf weken lang, drie keer in de week, onder begeleiding van een sportinstructeur en een buurtsportcoach. Voor jou en je ouder(s) wordt er ook een informatiebijeenkomst georganiseerd. Twee keer in de week krijg je hardlooptraining (Runningtherapie), om de drie weken yoga of Pilates les (dan één keer hardlopen) en één keer per week kickbokstraining. Naast het sporten is individuele coaching en advies over voeding onderdeel van het programma. Halverwege het traject vindt er een tussenevaluatie plaats en na de twaalf weken volgt er een eindevaluatie. Zes weken na afloop is er een bijeenkomst om te bespreken hoe het gaat en of er nog ondersteuning wenselijk is. Wil je na het programma verder sporten? We kijken graag samen met jou wat bij je past.

WANNEER Hardlooptraining :woensdag en vrijdag van 16.30-17.30 uur, Kickboksen: maandag van 16.30-17.30 uur, Yoga/Pilates: Woensdag (om de drie weken) van 16.30-17.30 uur. In de schoolvakanties vervallen de trainingen. 

WAAR de looptraining: in het Kasteelpark in Wijk bij Duurstede, de kickbokstraining in de dojo of buiten op het sportpark Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede, de yoga/pilatesles bij Daily-Fit in Wijk bij Duurstede

Healthy Moves start op maandag 25 oktober en eindig top vrijdag 28 januari 2022

advertentie
advertentie