Healthy Moves gaat weer van start
Healthy Moves gaat weer van start Stichting Wijksport

Healthy Moves; beweegprogramma voor jongeren

24 februari 2022 om 09:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Een aantal jongeren is al enthousiast, nu start er een nieuwe editie van het beweegprogramma voor jongeren die zich fitter en minder gestrest willen voelen. Healthy Moves is er speciaal voor jongeren die sombere gevoelens hebben, een burn-out-, zich moe voelen of angstig. Jongeren die al mee hebben gedaan aan het programma merken dat het hun zelfredzaamheid en concentratie vergroot, dat overgewicht wordt verminderd en dat een gezonde leefstijl wordt ontwikkeld.

door Ali van Vemde

Na de voorjaarsvakantie gaat Healthy Moves weer van start. In een groep van maximaal tien personen wordt gewerkt aan beweging en balans. Door middel van sporten en goede voeding zul je merken dat je je al snel beter voelt. Ook de ouders worden bij het programma betrokken. De focus van het programma ligt vooral op lekker sporten en plezier en niet op competitie en het voeren van gesprekken. Ervaring met hardlopen, kickboksen of yoga is niet nodig om mee te kunnen doen.

Het programma begint in de weken van 7 tot 20 maart, direct na de voorjaarsvakantie, met een inspanningstest en intakegesprek. Op maandag 21 maart is er van 19.30 tot 20.20 uur een informatiebijeenkomst voor de ouders en deelnemers. Dan begint ook het trainingsprogramma met kickboksen en twee maal per week hardlopen. Daarna is er iedere maandag kickboksen, op woensdag en vrijdag hardlopen. In de weken dat er yoga wordt gegeven wordt er één keer hard gelopen. Aan het eind van de twaalf weken kan eventueel een persoonlijk (afstands)doel worden gelopen. In mei is er een tussentijdse evaluatie en eind juni, begin juli de eindevaluatie.

Na de aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en naar aanleiding daarvan wordt de beginsituatie bepaald. Er wordt gesproken over motivatie, je doelen en conditieniveau. Van de jongeren wordt wel verwacht dat ze gemotiveerd zijn en volhouden. Naast de runningtherapie, kickbokstraining en yoga is er ook individuele coaching en advies over voeding. Daarbij is het ook belangrijk dat jongeren voldoende rust nemen, want voldoende slaap helpt ook mee om je fitter te voelen. Zes weken na afloop van het programma is er een bijeenkomst om te kijken of er nog ondersteuning nodig is. Na het programma verder sporten, dat kan natuurlijk ook.

Healthy Moves wordt georganiseerd door Stichting Wijksport, in samenwerking met René Sports, Fit4all, de gemeente en ex-topsporter Carlien Harms, en expert op het gebied van voeding en leefstijl. De hardlooptrainingen worden gegeven door hardlooptherapeut, –instructeur en buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen en assistent looptrainer en buurtsportcoach Luc Bernard. Fysiotherapeut en eigenaar van Fit4all David Bouwmeester is gespecialiseerd in inspanningsfysiologie, stress en burn-out. Nina en Nick van Dalum van Renë Sports geven les in kickboksen. Petra Barte is yoga docent bij Daily-Fit

Wil je je aanmelden of meer weten, kijk dan op stichtingwijksport.nl/project/healthy-moves/ of neem contact op met Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of e-mail tobias@stichtingwijksport.nl

advertentie
advertentie