Sportcafé
Sportcafé Stichting Wijksport

Sportcafé voor alle sport- en beweegaanbieders

23 februari 2022 om 11:16 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente en Stichting Wijksport nodigen sport- en beweegaanbieders uit voor een sportcafé op maandag 7 maart  in de horeca op het sportpark Mariënhoeve. Op het moment dat het sportcafé vanwege de coronamaatregelen niet door kan gaan, wordt de bijeenkomst uitgesteld naar een ander moment.

Tijdens het sportcafé worden de sport- en beweegaanbieders geïnspireerd om aan de slag te gaan met de volgende vraagstukken: Hoe zorg je voor meer leden voor de vereniging? Dat leden/ouders betrokken blijven bij de club? En dat ouders langs de lijn een positief ondersteunende rol kunnen vervullen? Deze vraagstukken komen aan bod tijdens twee inspiratiesessie ‘Lang leve de sportouder’ & ‘Ledenbinding’. De inspiratiesessies worden gegeven door Sylvia Bos vanuit NOC*NSF.

PROGRAMMA De avond ziet start om 19.00 uur met de inloop en een voorwoord van de gemeente. Rond 19.30 uur begint de inspiratie sessie ‘Lang leve de sportouder’. Na een korte pauze volgt de inspiratie sessie ‘Ledenbinding’. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten met een borrel tot 22.00 uur.

LANG LEVE DE SPORTOUDER Ouders langs de lijn, het bad, het veld, de bak, ze vormen een issue bij alle sporten. Ouders lijken vaak teveel ingesteld op winnen en hebben daardoor een verkeerde impact op het sportplezier van hun kind en op de sfeer rondom wedstrijden. Het gevolg is dat kinderen ophouden met sporten en verenigingen het moeilijk vinden om de ouders de plaats te geven die zij verdienen. Dit, terwijl we weten, dat een positief ondersteunende ouder juist enorm kan bijdragen aan de sportbeleving van het kind en het verenigingsleven.

LEDENBINDING Wil je meer leden? Dus jongeren behouden en meer volwassenen erbij? Zie jij ook dat veel Millenials en ouderen nu niet meer sporten, maar dat best zouden willen? Als verenigingen aan de slag gaan om te versterken - zowel vanuit knelpunten als vanuit kansen - komt altijd de vraag: Voor wie doen we dit? Hoe kunnen we beter aansluiten op motieven van (nieuwe) leden? Alles draait om hét cadeau, dat je als vereniging hebt te bieden. Welk aanbod met welke waarde en voor wie?

VRAGEN Voor vragen kunt contact opnemen met Roben Schenk: roben@stichtingwijksport.nl of 06 33567036. Aanmelden kan tot en met woensdag 2 maart via de website van Stichting Wijksport: uitnodiging inspiratiesessie  Uitnodiging inspiratiesessie ‘Lang leve de sportouder’ & ‘Ledenbinding’ | Stichting Wijksport  of door een e-mail te sturen aan buurtsportcoach Roben Schenk: roben@stichtingwijksport.nl  Het Sportcafé wordt gehouden in het horeca gedeelte op Sportpark Mariënhoeve aan de Lekdijk Oost 13A.

In het Sportcafé twee inspiratie sessies
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie