Alle sporten en activiteiten, zoals dans, overzichtelijk op één website
Alle sporten en activiteiten, zoals dans, overzichtelijk op één website Wijk Actief

Alle culturele en sportieve aanbieders uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede op één platform: Wijk Actief

20 juli 2021 om 09:08 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Na de zomervakantie komt er een nieuw online platform waarop alle aanbieders van culturele en sportieve activiteiten in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede hun aanbod en zichzelf presenteren: Wijk Actief. Op dit moment werken cultuurcoach Bo Hendriksen en buurtsportcoach Michiel Jansen er hard aan om dit platform in september te lanceren.

door Ali van Vemde

Jansen en Hendriksen stralen enthousiasme uit als ze vertellen over dit nieuwe platform. „Het wordt een platform waarop de inwoners van de gemeente direct kunnen zien wat er te doen is op het gebied van sport en cultuur. Maar ook gaat het fungeren als up-to-date gegevens beheer voor ons en voor de gemeente.” Samen met de jongeren- en maatschappelijk werkers van Binding en de gemeente is de samenwerking aangegaan met Den Hoed (Creatie en Print) en Procurios (ICT/CRM oplossingen). Zo is het een echt Wijks platform. Het culturele- en sportstimuleringsproject hoeft niet meer extern te worden ingekocht, maar kan zelf worden ontwikkeld en georganiseerd. Door de steun van het Ondernemersfonds is dit project mogelijk gemaakt.

UNIEK PLATFORM „Met Wijk Actief wordt de bezoeker direct doorgelinkt naar de website van de sport- of cultuuraanbieder en kan daar direct zien wat de mogelijkheden zijn.” Op dit momentgebruiken de diverse partijen nog Excellijsten waarop de gegevens van de sport- en cultuuraanbieders staan vermeld. Met dit platform kan veel efficiënter worden gewerkt.”

OP MAAT De eerste bijeenkomst met de aanbieders van sport- en cultuuractiviteiten heeft inmiddels plaatsgevonden. Op dit platform moet al het aanbod te vinden zijn, van baby tot ouderen. „Het is fijn dat we voor iedere leeftijdsgroep iets te bieden hebben. Door middel van een filter kan worden gezocht op kenmerken die aansluiten bij de wensen.  Als deze is gevonden kan direct door worden gelinkt naar de betreffende aanbieder en is het voor de geïnteresseerde direct duidelijk wat het aanbod is. Daar kan dan ook worden ingeschreven of contact worden opgenomen voor meer informatie. Wij worden eigenlijk een soort doorgeefluik.”

In september zal de website worden gelanceerd en kan hiervan gebruik worden gemaakt. Daarnaast zal eind september ook weer een boekje worden uitgebracht met het aanbod. „Dit platform moet gaan fungeren als een soort gemeentegids. Ook voor nieuwe inwoners is het prettig als al het sport en culturele aanbod op één plek te vinden is,” besluiten Hendriksen en Jansen. „Het moet een pijler worden met zo min mogelijk drempels en zo compleet mogelijk.” Aanbieders die willen deelnemen worden van harte uitgenodigd zich aan te melden bij Stichting Wijksport of bij de cultuurcoach via cultuurcoachwbd@bibliotheekzout.nl

Wijk Actief met duidelijke logo's
Het logo van Wijk Actief
Beeldende kunst
Conditie
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie