Nick van der Linden bedacht een ludieke jubileumactie
Nick van der Linden bedacht een ludieke jubileumactie Ali van Vemde

Actie van Het Oude Raedthuys om 25 jaar Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede in één gemeente te vieren

9 juni 2021 om 11:16 Activiteiten

COTHEN Op 1 januari 1996 werden drie gemeentes samengevoegd: Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Dit jaar is dat dus precies 25 jaar geleden. Grootse feesten kunnen nu niet worden gevierd, maar om er nu helemaal niet bij stil te staan, dat ging Nick van der Linden van Het Oude Raedthuys te ver. Daarom bedacht hij zelf maar een actie om hier toch even bij stil te staan.

door Ali van Vemde

Snackbar Het Oude Raedthuys is een begrip in de wijde omgeving. Niet alleen vanwege de goede kwaliteit van zijn producten, maar ook om de vaak ludieke acties die eigenaar Nick van der Linden bedenkt. Hij vindt dan ook dat het 25-jarig jubileum van de gemeente niet ongemerkt voorbij mag gaan. „Daarom ben ik zelf maar een leuke actie gaan bedenken,” vertelt hij. Voor alle drie de kernen bedacht hij een bijzondere snack: de Wijkse knakker, de Langbroekse snoeshaan en de Cothense peer. Alle inwoners van Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede worden uitgenodigd om de snacks voor de (gemeen)schappelijke prijs van € 2,50 per stuk te proberen. Alle drie tegelijk proberen, dan geldt de actieprijs van € 6,-!

De Wijkse knakker is een gepaneerde braadworst met bacon en kaas. De Langbroekse snoeshaan is een kroket van heerlijke kippenragout met een vleugje kerrie en de Cothense peer is een gepaneerde ‘peer’ van kip en kalfsvlees. De snacks kunnen compleet gemaakt worden met de ‘dat Kentiesaus’ met een basis van heerlijke eigen-Wijkse kruiden.

WAPEN Speciaal voor dit jubileum maakte Van der Linden een nieuw gemeentewapen. Hierin verwerkte hij de bijzondere kenmerken van de drie kernen. In het wapen de kastelen, molens en kerken, het water dat een belangrijke rol speelt in deze omgeving, het fruit, de kleuren van de drie voetbalverenigingen, CDW, SVL, SVF en de kleur van het Oude Raedthuys. Maar nieuwe verrassende ideeën zijn ook welkom. Van der Linden: „Ik daag iedereen uit om een nog beter wapen te maken. Knippen, plakken, verven, kleuren, kom bij ons het wapen halen, ga aan de slag en lever je ontwerp in bij Het Oude Raedthuys. Alles kan en mag. Dat geldt voor zowel kinderen als volwassenen. De actie loopt tot eind van dit jaar, dan zal burgemeester Iris Meerts de ontwerpen gaan beoordelen op originaliteit en uitvoering. Natuurlijk krijgt de winnaar een mooie prijs. Een half jaar elke week 10 euro Raedthuys tegoed. Iedereen die meedoet krijgt bij inlevering een mooie medaille.”

ÉÉN GEMEENTE „Er is zoveel dat ons verbindt,” zegt Van der Linden. „Ik kom in alle drie de kernen even graag. We mogen best wat trotser zijn op onze gemeente. Er is hier zoveel moois. Onze prachtige geschiedenis mag niet verloren gaan, de natuur is prachtig, er is volop aandacht voor kunst en cultuur, we hebben een prachtig Vikingschip. Om maar een paar dingen te noemen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie