V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk
V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk Stichting Wijksport

Buurtsportcoach Roben Schenk stelt zich voor

22 maart 2021 om 15:20 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Een team van vier buurtsportcoaches zet zich dagelijks in om de inwoners van de gemeente aan het bewegen te krijgen. Dat is het afgelopen jaar geen gemakkelijke opgave geweest, maar juist nu is het belangrijk dat mensen blijven bewegen. Dat geldt voor jong en oud. Hoe het is gesteld met de conditie van de Wijkenaren, lees hiervoor  buurtsportcoaches Om ze beter te leren kennen stellen ze zich één voor één voor: Tobias Wijnmaalen, Roben Schenk, Luc Bernard en Michiel Jansen. Vandaag Roben Schenk.

door Ali van Vemde

Roben Schenk is 24 jaar en woont in Bunnik. „In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met voetballen en daarnaast ga ik nog wel eens naar de gym. De projecten waar ik me mee bezig houd zijn de ‘Voel Jij Je Lekker Tour’, de Wijkse Spelen, het Wijks Kinderspektakel en Gezond & Vitaal ouder worden.” Schenk zal zich bezig gaan houden met verenigingsondersteuning om verenigingen vitaler te krijgen, coördineert de Voel Jij Je Lekker Tour op de basisscholen, neemt als buursportcoach deel aan de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) De Beweegkuur, die dit jaar samen met zorgprofessionals start voor volwassenen met overgewicht.

KWALITEITEN De kwaliteiten van Schenk liggen vooral in het verbinden en in de uitvoerende rol van de projecten. „Daarnaast ben ik vrij open en sociaal en wil ik graag mensen begeleiden en ondersteunen. Wat ik graag zou willen bereiken is dat een groot deel van de Wijkse jeugd voldoende sport en beweegt volgens de norm. Maar ook probeer ik evenementen en projecten te verbinden, zodat de sportverenigingen meer leden in 2022 kunnen tellen.”

ZICHTBAAR ZIJN Schenk vindt het belangrijk dat mensen een gezicht hebben bij de projecten en evenementen. „Ik zal zoveel mogelijk met projecten en evenementen bezig zijn, zodat kinderen, ouders en bestuursleden zien bij wie ze met vragen terecht kunnen. Zo kun je als buurtsportcoach evenementen, sportaanbieders, scholen en jongerenwerkers met elkaar verbinden en zo problemen proberen op te lossen.”

FYSIEK EN EMOTIONEEL WELZIJN Sporten en bewegen heeft op meerdere vlakken een positief effect. Schenk zegt hierover: „Als eerste heeft lichaamsbeweging een positieve invloed op de gezondheid en vermindert het de kans op hart- en vaatziekten, kanker, copd en diabetes. Naast de fysieke voordelen is er genoeg bewijs dat lichaamsbeweging ook van invloed is op iemands emotioneel welzijn, vooral bij kinderen en jongeren. Het bewijs is vooral sterk als het om zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde gaat. Ook kan sport en bewegen invloed hebben op iemands karakter. Het heeft effect op bijvoorbeeld assertiviteit, zelfbeheersing, enthousiasme en sociale vaardigheden.”

DOEL BEREIKT  Voor Schenk is het doel bereikt op het moment dat het percentage overgewicht onder het landelijk gemiddelde zit en de sportverenigingen niet kampen met financiële problemen.”

Lees ook de motivatie van Tobias Wijnmaalen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie