Teunie Emons over schaatsen
Teunie Emons over schaatsen Teunie Emons

Drie op een Rij: beweegdocent Teunie Emons over schaatsen

16 februari 2021 om 14:13 Opinie

LANGBROEK Voor de rubriek Drie op een Rij vraagt WijksNieuws wekelijks drie verschillende mensen om hun mening te geven over hetzelfde onderwerp. Deze week is het thema vanzelfsprekend: schaatsen. Het afgelopen weekend stond jong en oud op het ijs. Beweegdocent Teunie Emons, buurtsportcoach Tobias Wijnmaalen en Gene van den Berg van Schaats bij Duurstede over de schaatskoorts. In deel 1: Teunie Emons.

Emons begrijpt heel goed dat mensen enthousiast worden zodra het er op lijkt dat er geschaatst kan worden. „Zelf heb ik ook, vanaf kind af aan, altijd geschaatst. Lekker buiten bezig zijn met iets dat niet het hele jaar kan. Inmiddels is het al weer een paar jaar geleden dat het voor het laatst kon.”

Zonder gevaar is schaatsen nooit. Enkele tips voor als er nog een koudegolf komt. „Het is verstandig om niet alleen te gaan schaatsen. Ga vooral het ijs pas op als er meer mensen op het ijs zijn. Zorg ook voor handschoenen en pleisters, je weet het maar nooit. En vergeet niet je telefoon mee te nemen.”

Als mooie plek om te schaatsen in Langbroek noemt Emons het parkje bij het sportpark. Maar dan moet het natuurlijk wel sneeuwvrij zijn.

Dat het hele land op z’n kop staat als er ijs en sneeuw ligt, is wel te verklaren. „Ik denk dat dit zo is omdat het niet dagelijks is. Je kunt nu andere dingen doen, zoals sneeuwballen gooien, iglo’s bouwen in plaats van hutten en ook een wandeling ziet er nu anders uit.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie