Loop jij als vrijwilliger of wandelcoach mee?
Loop jij als vrijwilliger of wandelcoach mee? Stichting Wijksport

Wandelcoaches gezocht voor de Nationale Diabetes Challenge

6 april 2022 om 12:26 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE De Nationale Diabetes Challenge is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Twintig weken lang wandel je als deelnemer mee met een beweegcoach en zorgverlener. „De inschrijving is gestart en dat loopt al goed,” vertelt buurtsportcoach Roben Schenk van Stichting Wijksport. „Er is nog plaats voor enkele deelnemers, dus schrijf je snel in. Maar ook zijn we op zoek naar wandelcoaches die één maal per week mee willen lopen.”

door Ali van Vemde

Wijk bij Duurstede doet voor het eerst mee met de Nationale Diabetes Challenge. Schenk: „We zijn erg blij met het aantal deelnemers die zich al hebben laten inschrijven. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen ben ik nu op zoek naar vrijwilligers of wandelcoaches die mij kunnen ondersteunen tijdens deze wandelingen. Op donderdagochtend wordt er gewandeld, vanaf 9.30 uur. Het zou super zijn als vrijwilligers na de 20 weken die we gaan wandelen door willen pakken. We zoeken mensen die affiniteit hebben met wandelen en mee willen wandelen of eventueel een groep over kunnen nemen. Als ze dat leuk vinden kunnen we eventueel een cursus wandelcoach aanbieden.”

CHALLENGE De challenge begint op donderdag 21 april. De start is vanaf sportpark Mariënhoeve. Met ieder wandelniveau wordt rekening gehouden, zodat iedereen mee kan doen. „Afhankelijk van het wandelniveau gaan we op pad in de omgeving. Dat kan zijn een rondje tot 3 kilometer, maar ook 5 of misschien wel 10 kilometer. Hoe we dat gaan doen, dat staat nu nog open. Tijdens de wandelingen zullen huisartsen en/of praktijkondersteuners meelopen die vertellen over een gezonde leefstijl en doen we ademhalingsoefeningen. Zo werken we actief aan de gezondheid van de deelnemers, maar het is ook vooral heel gezellig om samen te lopen. De wandeling zal iedere week worden afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie. De verwachting is dat er een half uurtje wordt gewandeld en we een uur aan de slag gaan.” Om deel te nemen aan de NDC wordt € 10,- gevraagd.

FEESTELIJKE AFSLUITING De deelnemers trainen samen toe naar de finale op 24 september. „De Nationale Diabetes Challenge wordt in Arnhem afgesloten met het NDC Festival. Deelnemers uit het hele land komen daar naar toe om het programma feestelijk af te sluiten. Natuurlijk is het de bedoeling dat we met alle deelnemers uit Wijk bij Duurstede daar naar toe gaan.”

NBC De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein werken hierbij samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te krijgen. De afgelopen vier jaar hebben al ruim 15.000 mensen de stap gezet naar een gezondere leefstijl. Het is bewezen dat de lichamelijke gezondheid verbetert. Een significante afname in gewicht en BMI is het resultaat van deelname. Ook is er verbetering in de bloedsuikerregulatie.

Meedoen? Meld je aan via www.nationalediabeteschallenge.nl/wijkinbeweging. Meelopen als vrijwilliger? Neem contact op met Roben Schenk, roben@stichtingwijksport.nl of 06 33567036.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie