Deelnemers van de NDC maken een wandeling
Deelnemers van de NDC maken een wandeling NDC

Nationale Diabetes Challenge start ook in Wijk bij Duurstede

10 maart 2022 om 10:17 Sport Deel je nieuws

Wandel ook mee!

Wijk bij Duurstede doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2022. Vanaf 21 april wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. Wilt u werken aan uw gezondheid en diabetes? U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is goed voor je gezondheid en daarnaast nog gezellig. Daarnaast krijgt u voorlichting over gezond leven waardoor uw actief werkt aan uw gezondheid.

Start wandelingen
Op donderdag 21 april om 09:30 uur start de eerste wandeling van de groep in Wijk bij Duurstede op het sportpark Mariënhoeve. We houden rekening met ieder wandelniveau. We sluiten de Nationale Diabetes Challenge feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zal deze landelijk of lokaal zijn.

Kosten
Om deel te nemen aan de NDC zal er €10,- gevraagd worden.

Meer weten?
voor vragen kunt u mailen naar roben@stichtingwijksport.nl of bellen naar 06 33567036.

Aanmelden
Aanmelden kan via www.nationalediabeteschallenge.nl/wijkinbeweging/

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vier jaar al ruim 15.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie