V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk
V.l.n.r.: Michiel Jansen, Tobias Wijnmaalen, Luc Bernard en Roben Schenk Stichting Wijksport

Buurtsportcoach Luc Bernard stelt zich voor

23 maart 2021 om 14:23 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Een team van vier buurtsportcoaches zet zich dagelijks in om de inwoners van de gemeente aan het bewegen te krijgen. Dat is het afgelopen jaar geen gemakkelijke opgave geweest, maar juist nu is het belangrijk dat mensen blijven bewegen. Dat geldt voor jong en oud. Hoe het is gesteld met de conditie van de Wijkenaren, lees hiervoor  buurtsportcoaches  Om ze beter te leren kennen stellen ze zich één voor één voor: Vandaag Luc Bernard.

door Ali van Vemde

Luc Bernard is 22 jaar oud en komt uit Cothen. „In juni studeer ik af als sportkundige op de Hoge School van Arnhem en Nijmegen. Mijn hobby’s zijn handballen en alles wat rondom met sporten te maken heeft. Tijdens dit afstudeerjaar hou ik me met verschillende projecten bezig binnen Stichting Wijksport. Dit zijn vooral de projecten: Sportykids, Healthy Moves, Buurtsport & Cultuur en de Wijkcup.” Sportstimulering voor de jeugd is zijn voornaamste activiteit, hij coördineert en geeft hier uitvoering aan. Voor Buurtsport & Cultuur werkt hij nauw samen met jongerenwerkers van Stichting Binding en cultuurcoach Bo Hendriksen. Bij Healthy Moves ondersteunt Bernard jongeren met psychische klachten die fitter willen worden. En hij is betrokken bij de Voel Jij Je Lekker Tour op de basisscholen.

KWALITEITEN Als grootste kwaliteit noemt Bernard dat hij op een laagdrempelige manier in verbinding staat met de jongere inwoners in de gemeente. „Ik ben enthousiast, toegankelijk, bescheiden, flexibel en ik sta open voor nieuwe ideeën. Ook is mijn kwaliteit om mensen met elkaar te verbinden.” Het afstuderen komt natuurlijk eerst, maar op langere termijn wil Bernard graag met Stichting Wijksport meer naamsbekendheid creëren. „Zo kunnen we welzijn en gezondheid door middel van activiteiten bevorderen. Door zichtbaar te zijn in de gemeente en door kwaliteit af te leveren willen we zoveel mogelijk mensen bereiken. Denk hierbij aan de activiteiten die georganiseerd worden, zoals het Wijks Kinderspektakel, de Wijkse Spelen en andere activiteiten.”

SPORTEN EN BEWEGEN Bernard: „Door meer te bewegen en te sporten zijn mensen lichamelijk en mentaal fitter en verbeter je dus de kwaliteit van het leven,” vindt Bernard. „Er zijn verschillende waardes om te sporten. Zo valt een goede conditie opbouwen onder de fysieke waarde. Voldoende beweging houdt namelijk verschillende lichaamsfuncties op peil. Naast fysieke waardes zijn er ook emotionele waardes. Zo kan sporten goed zijn voor je emotioneel welbevinden, vooral bij kinderen en jongeren. Daarnaast heeft sporten en bewegen ook een positieve invloed op je stemming en humeur en je mentaal welbevinden. Zo zorgt voldoende lichaamsbeweging ervoor dat het lichaam efficiënter omgaat met angst en stress.”

Voor Bernard is het doel bereikt wanneer de hele gemeente in beweging komt en blijft. Dat er voldoende aanbod is voor elke doelgroep in de gemeente. „Maar er zullen altijd nieuwe doelen komen en we zullen als buurtsportcoach mee moeten gaan in de ontwikkelingen van sport en bewegen.”

Lees ook over de ambities en kwaliteiten van buurtsportcoaches Tobias Wijnmaalen en Roben Schenk

advertentie
advertentie