Ook bij Fit4all hebben ze de sporters gemist
Ook bij Fit4all hebben ze de sporters gemist Fit4all

Drie op een Rij: Bij Fit4all merken ze dat het sociaal contact wordt gemist

25 januari 2022 om 10:17 Opinie

LANGBROEK/WIJK BIJ DUURSTEDE De sportscholen zijn weer open. In de rubriek Drie op een Rij vraagt WijksNieuws aan drie verschillende sportscholen hoe blij ze zijn dat de sportscholen weer open zijn en waarom dat zo belangrijk is. By Simone  beet de spits af, lees nu de mening van Fit4all en woensdag van Daily Fit.

door Ali van Vemde

Bastin Hofman van Fit4all  is blij dat de sportschool weer open mag. „Fijn dat we de sporters weer mogen ontvangen. Voor ons is niets leuker om met mensen te werken en sportlessen aan te bieden. Het is dan ook voor onze collega’s heel fijn dat ze hun sportlessen weer kunnen geven. Dat sporten goed is voor lichaam en geest is hopelijk voor veel mensen wel duidelijk. Het sporten thuis, alleen en zonder begeleiding, maakt het voor veel mensen lastiger om het sporten vol te houden. Wij merkten dat veel mensen door de lockdown uit hun ritme raakten. Ook is het voor bijna iedereen toch moeilijker om jezelf thuis te blijven motiveren om te blijven sporten. Ondanks alle alternatieven zoals bijvoorbeeld de online lessen. De drempel om te sporten en het vol te houden is nu veel lager. Veel mensen geven aan dat hun lichaam moet wennen en weer op gang moet komen. Fysiologisch gezien is dit bij een periode van minder sporten heel logisch. Maar ook door bijvoorbeeld een corona infectie, zien we veel mensen die lichamelijke klachten en/of vermoeidheid ervaren. Bij beide voorbeelden is het mooi dat er weer onder begeleiding aan de conditie gewerkt kan worden.”

Het trainingsprogramma voor mensen die lange tijd niet hebben gesport of corona hebben gehad is uiteraard aangepast. „Ons advies is bij iemand die een tijd niet gesport heeft, het rustig op te bouwen. Door de huidige maatregelen hebben we een aantal groepslessen iets ingekort zodat we ook de 1,5 meter goed kunnen handhaven. Bij de fitnesslessen bewaakt de sportinstructeur of fysiotherapeut de trainingsintensiteit en kan waar nodig het trainingsschema aanpassen. Mensen die nog klachten hebben na een corona infect kunnen individueel worden begeleid door een van onze fysiotherapeuten.”

Wat misschien nog wel het meest is gemist is het sociaal contact. „Ook met sporten merken we dat het sporten in een groep veel toevoegingen geeft. Al is het maar om een praatje te kunnen maken, dat je wat afleiding hebt tijdens het sporten of je kan optrekken, omdat je het niet alleen doet. We zijn nog wat voorzichtig met een bakje koffie na afloop, maar dit sociale moment is iets wat normaal gesproken voor met name onze oudere sporters echt iets toevoegt.”

Begrip voor de overheidsmaatregelen is er zeker. „Ondanks dat het de afgelopen twee jaar voor onze sportscholen niet makkelijk is geweest, hebben we alle begrip voor de maatregelen. Ga er maar aanstaan met alle overwegingen die de overheid moest maken. Wij hadden, net als andere sportscholen, wel het idee dat we eerder binnen gestelde maatregelen veilig open konden. Zeker met de bijkomende voordelen voor ieders gezondheid. Desalniettemin zijn we nu vooral heel erg blij dat we weer open mogen.”

advertentie
advertentie