Knotshockey
Knotshockey Tiemen Aperloo

Knotshockeytoernooi van Dorsteti in Wijk weer een groot succes

22 september 2022 om 15:51 Hockey

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder een stralende zon is alweer het negende knotshockeytoernooi van Dorsteti gehouden. Maar liefst 750 kinderen van de basisscholen deden eraan mee.

,,Samen met de 160 teamleiders en 15 vrijwilligers is het toernooi het grootste sportevenement van Wijk bij Duurstede en misschien wel van de hele Kromme Rijnstreek”, vertelt Rob Marcus, organisator van het toernooi. ,,Waar je vroeger nog wel eens een ‘spijker’ tegen kwam op de basisscholen is tegenwoordig nauwelijks meer het geval. Overgewicht is een van grootste problemen van onze tijd. We hopen de kinderen enthousiast te maken voor de hockeysport en ze achter de IPad of spelcomputer vandaan te krijgen”.

Gezien het enthousiasme waarmee de wedstrijdjes werden gespeeld is dat goed gelukt.

Ook wethouder Jan Kuiper, met onderwijs en jeugd in zijn portefeuille, was aanwezig bij dit grote evenement. Kuiper: ,,Het is mooi om te zien hoeveel de vereniging investeert in de hockeysport en het is goed voor de naamsbekendheid van Dorsteti”.

Tussen de wedstrijden waren er twee luchtkussens en kregen de spelertjes appels van fruitbedrijf Vernooij en een ijsje van Jumbo.

VRIJWILLIGERS Zoals bij de meeste sportverenigingen is er ook bij Dorsteti behoefte aan vrijwilligers. Het is een gezellige club waar veel wordt georganiseerd. Marcus: ,,Ik snap de terughoudendheid wel. Veel ouders zitten in de overlevingsmodus met de stijgende prijzen en werken allebei. Echter als vrijwilliger ontmoet je andere ouders en kinderen waardoor je ideeën opdoet en in een “warm bad” terecht komt. Nu uitwonen duurder is geworden en de clubs in Utrecht vol zitten blijft de oudere jeugd ook vaker hier hockeyen, wat de gezelligheid ten goede komt”.

Hockeyvereniging Dorsteti is in 1979 opgericht en telt ruim 550 leden en is daarmee een van de grotere sportverenigingen in Wijk bij Duurstede. Het imposante complex met het mooie clubgebouw, geïnspireerd op een Oostenrijks chalet, met twee watervelden en een kunstgrasveld is een sieraad voor Sportpark Marienhoeve. Behalve veldhockey wordt er ook zaalhockey, schoolhockey en trimhockey gespeeld. Meer informatie vindt u op de website www.dorsteti.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Knotshockey
Knotshockey
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie