Afbeelding
Wes Janssen

Knotshockeytoernooi weer groot succes

22 september 2021 om 15:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder een fraai herfstzonnetje vond vandaag op sportpark Marienhoeve weer het jaarlijkse Knotshockeytoenooi plaats. Het is het grootste (en enige) Knotshockeytoernooi ter wereld en daarom ook meteen een wereldkampioenschap. Vorig jaar kon het jammer genoeg niet doorgaan vanwege de Corona-maatregelen. Bijna 650 kinderen van basisscholen uit Wijk bij Duurstede en omgeving konden laagdrempelig kennismaken met de mooie teamsport hockey. Het was een drukte van belang op het complex en de organisatie verdient een groot compliment omdat alles vlekkeloos verliep. Met 81 teams en 49 scheidsrechters samen met een groot aantal vrijwilligers bepaald geen sinecure.

Omdat het nieuwe waterveld van HV Dorsteti nog niet gereed was moest er geïmproviseerd worden om alle kinderen van de groepen 3 tot en met 5 van de basisscholen voldoende ruimte te bieden. 

ENTHOUSIASME Het toernooi, dat voor de 8e keer georganiseerd werd door Rob Marcus, wordt gespeeld met zachte sticks en ballen. Het enthousiasme spatte er van af. Voor degenen die niet hoefden te spelen waren er luchtkussens en een goochelaar. 

OVERGEWICHT Rob Gaasbeek, verantwoordelijk voor de jongste jeugd, verwacht dat het toernooi weer veel aspirant-leden gaat opleveren. De hockeyvereniging Dorsteti heeft in de Coronatijd veel nieuwe leden mogen verwelkomen. In de zaal was sporten verboden terwijl er buiten meer mogelijk was. Martin Blaauw: ,,Kinderen zitten tegenwoordig teveel voor het scherm of op hun telefoon waardoor overgewicht ontstaat. We proberen ze met allerlei activiteiten van de bank af te krijgen.”

Het evenement werd gesponsord door Fruitbedrijf Vernooij, Arte Viva, ’t Veerhuis, De Readshop, AH, Rabo en de gemeente Wijk bij Duurstede.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie