stadsdichter Andre van Zwieten.
stadsdichter Andre van Zwieten. VVV Kromme Rijnstreek

Nieuwe stadswandeling in Wijk bij Duurstede met Stadsdichter André van Zwieten

3 september 2021 om 14:00 Activiteiten

[WIJK BIJ DUURSTEDE} Altijd al meer willen weten over de boeiende geschiedenis van Wijk bij Duurstede? Wil je Wijk op een bijzondere manier beleven? VVV Kromme Rijnstreek organiseert de meest uiteenlopende stadswandelingen met gidsen dit najaar. De gidsen zijn blij je weer te mogen rondleiden, laten ze weten. Er is voor ieder wat wils.

Nachtwandeling met fakkels vanaf café Ome Ko

Onder leiding van een VVV-gids en met fakkels in de hand, wordt gewandeld langs de monumenten in de mooi verlichte oude binnenstad. De geschiedenis van het oude stadje zal verteld worden en uiteraard zullen de Vikingen, de Heksen en de Gifmengers de revue passeren. Na afloop wordt er een hapje en een drankje geserveerd.

Data: vrijdagavonden 24 september, 22 oktober, 19 november en 17 december

Tijdtip wordt nader bekend gemaakt (hangt af van tijdstip waarop het donker wordt)

Start: Café Ome Ko, Maleborduurstraat 9

Prijs: €12,50 p.p.

Op stap met stadsdichter André van Zwieten

Met een stevige wandeling van zo’n twee uur trekt je een schijnbaar willekeurige route door de binnenstad van Wijk bij Duurstede om en passant ingewijd te worden in de geheimen van het stadje. Stadsdichter André van Zwieten vertelt met onverdunde harde ironie en hilarische grappen waarom hij hier in Wijk bij Duurstede is blijven wonen, en schudt de poëzie uit zijn mouw: ‘…In Wijk ken niks, werd je geleerd - hier heeft Jan Salie heel wat jaren gelogeerd…” Meelopen en omkijken in verbazing over bijna verdwenen sporen. Wat er van Dorestad en die brede Rijn overgebleven is, waar David van Bourgondië met zijn entourage in een boot naar de kerk ging. Verhalen over misdadigers, landloper, dagloners, paradijsvogels en patjepeeërs die aan het eind van een doodlopende weg hun thuis vonden. Afhankelijk van de samenstelling van het gezelschap (maximaal 16 personen, met goeie schoenen!) kan ingehaakt worden op een specifiek thema. Ook in het Engels. Maar dan daagt André de gasten wél uit om als tegenprestatie hun vragen in het Nederlands te stellen

Data: zaterdag 25 september, 9 oktober en 23 oktober

Tijdstip: 14.00 uur

Start: VVV, Markt 24.

Prijs: € 7,50 p.p.

Inloopwandelingen

De gidsen van VVV Wijk bij Duurstede staan elke eerste zondag van de maand voor je klaar om al wandelend ondergedompeld te worden in de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede. Van de Vikingen naar de Romeinen, naar de belangrijke rol die bisschop David van Bourgondië in de Middeleeuwen voor de stad heeft gespeeld. Vragen staat vrij, ze weten alles!

Data: het hele jaar door elke eerste zondag van de maand

Tijdstip: 14.00 uur

Zondag 3 oktober en 7 november.

Start: VVV, Markt 24

Prijs: € 5,- p.p.

Je kunt ook met je eigen groep een stadswandeling met gids boeken. Dit kan op elke gewenste dag en gewenst tijdstip. Meer informatie bij VVV Wijk bij Duurstede.

De stadwandelingen dien je vooraf te boeken via VVV Wijk bij Duurstede. Bel, mail of kom langs!

VVV Wijk bij Duurstede, Markt 24, is geopend van woensdag t/m zaterdag van 11.00-15.00 uur en de eerste zondag van de maand van 13.00-16.00 uur. Tel: 0343 575995  (bereikbaar tijdens openingstijden)
email: info@vvvkrommerijnstreek.nl

Alle stadswandelingen zijn uitermate geschikt om met de hele familie of de hele straat/buurt te lopen en is tevens leuk om cadeau te geven. Geef je snel op want vol = vol!

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie