Afbeelding
Week van Verbinding

Nieuw in Wijk bij Duurstede: Week van Verbinding

15 juli 2021 om 11:21 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 13 t/m 17 september 2021 is er voor het eerst in Wijk bij Duurstede de Week van Verbinding. Het belangrijkste doel is het verbinden van mensen, van de inwoners. Omdat, mede door de gevolgen van de coronapandemie, veel mensen zich kwetsbaar voelen of kwetsbaar zijn.

Uit veel onderzoeken blijkt dat het kwetsbaar voelen of zijn vooral te maken heeft met gebrek aan gevoel van verbondenheid met mensen. Door het organiseren van ontmoetingsmogelijkheden kan er begrip en respect voor de medemens worden ontwikkeld. Hierdoor kan empathie ontstaan, gevolgd door ondersteuning.

Velen van u zullen zeggen: “had ik het maar geweten, dan had ik de buurtbewoner best kunnen ondersteunen, al is het maar een boodschapje doen of even koffie drinken”.

Het verbinden van mensen doet de organisatie, Laura Roosen van Verbonden Buurt, Marlous Dijk van Wijk in contact en Eric Harmsen vrijwilliger van stichting Binding,  op 3 manieren:

- Workshops in de 3 woonkernen: maandag 13/9 in Langbroek (dorpshuis de Toekomst), dinsdag 14/9 in Wijk bij Duurstede (squashcentrum Centrecourt) en woensdag 15/9 in Cothen. Alle inwoners kunnen na 15 augustus inschrijven voor deelname. De dagen duren van 10 uur tot 16.30 uur. Naast het volgen van 2 workshops wordt u voorzien van “een natje en een droogje”. U kunt ook 1 of 2 workshops volgen om 10.30 en of 13.30 uur. 

- Bijeenkomst in het huis van de gemeente op donderdag 16/9 van 13.30 – 17.00 uur  (inloop van af 13 uur). Vanaf 13.30 uur zijn 3 lezingen over verbinden, gevolgd door een 3-tal masterclasses (waarvan u er 1 bijwoont). Deze bijeenkomst is vooral bedoeld voor professionals en vrijwilligers, die zich bezig houden met mensen, die zich kwetsbaar voelen of kwetsbaar zijn.

- Film in theater Calypso: Lady in the van. Vrijdagavond 17/9 vanaf 20 uur. Een indrukwekkende film over verbinding (gratis toegang).

Vanaf 15 augustus volgen er publicaties door posters en flyers in de gehele gemeente Wijk bij Duurstede. U kunt zich vanaf die datum inschrijven voor de workshops en het huis van de gemeente (de organisatie zich zal houden aan de coronaregels). Voor een filmkaartje dient u zich te melden bij muziekwinkel van Ginkel of via internet www.calypsotheater.nl

Wil u nu meer informatie. Neem dan contact op met Eric Harmsen (vrijwilliger stichting Binding) via harmsen701@hotmail.com

advertentie
advertentie