Bushalte bij Werkhoven waar voor corona bus 241 nog stopte
Bushalte bij Werkhoven waar voor corona bus 241 nog stopte Kuun Jenniskens

Gemeente Wijk bij Duurstede verwacht: vanwege werk aan Ring Utrecht keert bus 241 voorlopig niet terug

30 juli 2021 om 08:08 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE In Bunnik en Wijk bij Duurstede wordt de sneldienst 241 gemist. Toen reizigers vanwege corona werd afgeraden het Openbaar Vervoer te gebruiken, is deze buslijn geschrapt. WijksNieuws.nl vroeg de gemeente wat Wijk bij Duurstede op 8 augustus voor het concept Vervoerplan 2022 gaat inbrengen? Is dat een verzoek dat bus 241 terugkeert?

 door Kuun Jenniskens

 ,,De huidige reizigersaantallen laten het terugdraaien van eerdere bezuinigingen - zoals het opheffen van lijn 241 -  niet toe”, aldus een woordvoerder van de gemeente Wijk bij Duurstede. ,,Mogelijk kan dat in de loop van 2022 wel.”

FILES VANWEGE WERK AAN A12 De gemeente noemt een andere reden waardoor de terugkeer van bus 241 somber wordt ingeschat. Omdat lijn 241 gebruik maakt van de snelweg A12, verwacht de gemeente niet dat deze sneldienst op korte termijn zal terugkeren. ,,Binnen een aantal jaar starten de werkzaamheden aan de Ring Utrecht (A12), met hoogstwaarschijnlijk enorme files tot gevolg. Lijn 241 maakt gebruik van de A12, om die reden is het niet waarschijnlijk dat deze lijn gaat terugkeren. De bus zou continu vast staan waardoor de reistijd via lijn 41 naar Utrecht Centraal misschien wel sneller is. Neemt niet weg dat wij als Wijk ieder moment aangrijpen om lijn 241 weer op de kaart te zetten; wel nadat het reizigersaantal weer op het oude niveau is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie