Atie Ewold
Atie Ewold kees slijkerman
video

Oefenen in openheid naar elkaar

Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE  De gezamenlijke kerken van Wijk bij Duurstede hebben een video gemaakt in het kader van de jaarlijkse Week van gebed voor eenheid. Het filmpje van zeven minuten bestaat uit korte reacties op Jezus’ woorden ‘Blijf in Mijn liefde, en je zult veel vrucht dragen’. De hervormde gemeente, de baptistengemeente, de protestantse gemeente en de katholieke geloofsgemeenschap hebben elk een eigen inbreng. Ook burgemeester Iris Meerts komt aan het woord.

(tekst loopt door onder de video)\


 De keuze voor het thema #blijfinmijnliefde is gemaakt door de oecumenische gemeenschap Grandchamp (Zwitserland) en mag verrassend actueel en bemoedigend genoemd worden in deze tijd van pandemie, fysieke afstand en politieke crisis. ,,In liefde blijven, levert mij enorm veel op: rust, stilte, verbinding, steun van anderen en van God,” zegt burgemeester Iris Meerts. Ds. Jan Offringa zegt onder meer: ,,Laten we ons oefenen in openheid naar elkaar en bij alle angst in deze tijd vertrouwen uitstralen naar elkaar.”

Woensdag 20 januari is er op internet om 20.00 uur een kort moment van gebed en evangelielezing (https://tinyurl.com/wvang). Dit als alternatief voor de fysieke bijeenkomst die was voorbereid. Meer over deze kerken: www.kerkenbijduurstede.nl.

Vanaf zaterdagavond 16 januari is de video ook te zien via https://vimeo.com/500275481

Burgemeester Meerts
Jan Offringa
Kees Slijkerman
Martijn van Waardenburg
Afbeelding
advertentie
advertentie