Opname van themafilm
Opname van themafilm Kees Slijkerman

Kerken bidden samen voor Wijk en eenheid

13 januari 2021 om 15:32 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 17-24 januari houden kerken hun jaarlijkse Week van gebed voor eenheid. Dit keer luidt het thema #blijfinmijnliefde. De Wijkse kerken hebben samen een programma opgesteld dat past bij de coronamaatregelen. Bij het thema wordt een gezamenlijk filmpje gemaakt dat vanaf 17 januari te vinden is op hun websites .

Op woensdag 20 januari is er om 20.00 uur een viering in de Grote Kerk waar iedereen via internet aan deel kan nemen (https://tinyurl.com/wvang) en die ook daarna te zien blijft.

In de genoemde activiteiten hebben de hervormde gemeente, de baptistengemeente, de protestantse gemeente en katholieke geloofsgemeenschap elk een eigen inbreng. Het filmpje bestaat uit korte reacties op Jezus’ woorden ‘Blijf in Mijn liefde, en je zult veel vrucht dragen’. Ook burgemeester Iris Meerts komt daarin aan het woord.In de viering op 20 januari wordt gebeden voor hen die getroffen zijn door het coronavirus en voor eenheid en verbondenheid, niet alleen voor de kerken, maar voor heel de gemeente Wijk bij Duurstede. Vanwege het virus zullen van elke kerk slechts enkele vertegenwoordigers fysiek in de bijeenkomst aanwezig zijn. De keuze voor het thema #blijfinmijnliefde is gemaakt door de oecumenische gemeenschap Grandchamp (Zwitserland) en mag verrassend actueel en bemoedigend genoemd worden in deze tijd van fysieke afstand.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie