Martine van Amerongen
Martine van Amerongen M. van Amerongen

Drie op een Rij: Martine van Amerongen (VVV) over vakantie houden in Wijk bij Duurstede

17 mei 2021 om 15:37 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de rubriek Drie op een Rij vragen we drie verschillende mensen om hun mening te geven over hetzelfde onderwerp. Deze week is het thema: waarom vakantie houden in Wijk. Martine van Amerongen van de VVV Krommerijnstreek, Joop en Marijke Mocking van minicamping ‘t Boomgaardje en Randy en Walenka Veldhuizen van Bed & Brood de Vogelpoel vertellen waarom de stad zo geliefd is.

door Ali van Vemde

Martine van Amerongen verwacht dat er in 2021, net als vorig jaar, weer veel mensen op vakantie in eigen land zullen gaan. „Het is vanwege Corona nog heel lang onduidelijk of vakantie in het buitenland mogelijk is en veel mensen vinden het ook nog wel spannend om naar het buitenland op vakantie te gaan. In 2020 zijn veel mensen verrast hoe leuk en mooi Nederland is. Nederland is vorig jaar herontdekt door de vakantieganger in eigen land. Van accommodaties hoor ik dat ze veelal al volgeboekt zijn in de zomervakantie. Ik hoop op een mooie zomer met veel zonnig weer, dan kan iedereen genieten van een vakantie in eigen land.”

De meeste bezoekers in Wijk bij Duurstede blijven een dagje. „Er zijn veel fietsers die een dagje komen fietsen in de Kromme Rijnstreek of de Utrechtse Heuvelrug. Uiteraard zijn er ook bezoekers die kiezen voor een langer verblijf in deze streek. Zij verblijven in een B&B, een camping of hotel en brengen dan vaak een bezoek aan Wijk bij Duurstede. Ook via de drie havens komen veel bezoekers. De havens zijn op loopafstand van het centrum en dus goed te lopen of per fiets bereikbaar. En dan zijn er nog de wandelaars die bijvoorbeeld het Krommerijnpad lopen van of naar Utrecht.”

Voor leuke tips raadt Van Amerongen aan om naar de VVV op de Markt te gaan en je te laten informeren over al het leuks dat er te zien en te doen is in de streek. Hier is een boekje te koop met hierin een stadswandeling. Ook erg leuk om te doen is een stadswandeling onder begeleiding van een VVV stadsgids. Of een vaartocht met de Krommerijnder en, vanaf deze zomer, een tocht op het Vikingschip. Op de website vvvkrommerijnstreek.nl is alle informatie over de streek te vinden en de leuke uitjes die te doen zijn. De site is meertalig, dus ook voor buitenslandse gasten geschikt.”

De bezoekers zijn over het algemeen erg positief. Ze zijn vooral enthousiast over de leuke straatjes met de oude pandjes, het kasteel, de molen, de Lek met de mooie havens, de gezellige terrasjes en de leuke horeca.

Het doel is om nog meer bezoekers naar Wijk bij Duurstede te halen. „Om vakantie in de Kromme Rijnstreek te promoten zal VVV Kromme Rijnstreek binnenkort een campagne starten. Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en we hebben met deze campagne mooie resultaten bereikt en hopelijk veel mensen laten zien hoe leuk Wijk bij Duurstede en omgeving is. Daarvoor benaderen en ontvangen we schrijvende pers en influencers. Zo waren laatst Nicolette van Dam en Bas Smit op bezoek. Zij zijn bezig met een boek met de titel ‘Nederland heeft alles’ en daarin is ook aandacht voor Wijk bij Duurstede. Ook via de LinkedIn-kanalen van Bas en Nicolette werd een mooie reportage geplaatst van hun bezoek aan Wijk. Zij hebben 2,5 miljoen volgers op hun kanalen en een enorm bereik. Maar ook via de vernieuwde Fietskaart en Wandelkaart van de Kromme Rijnstreek wordt de omgeving gepromoot. Alle wandel- en fietsknooppunten zijn hierin vermeld en alle recreatietips. Zij worden in een oplage van 25.000 stuks verspreid in de regio onder verblijfsaccommodaties. De kaarten zijn tevens gratis verkrijgbaar bij de VVV in Houten en Wijk bij Duurstede.” Tot besluit noemt Van Amerongen de regionale samenwerkingen in regio Utrecht en met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gezamenlijk zetten wij de regio op de kaart en de Kromme Rijnstreek loopt hier mooi in mee. Dit jaar is het themajaar Ode aan de Hollandse Waterlinies waar op een mooie manier aandacht wordt geschonken aan het Waterlinie Landschap. Voor het programma en informatie www.odeaandehollandsewaterlinies.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie