Merel van der Brugge danst op de Toermalijn met online verbinding naar basisscholen
Merel van der Brugge danst op de Toermalijn met online verbinding naar basisscholen Stichting Wijksport

Alternatieve Koningsspelen in Wijk bij Duurstede een succes

27 april 2021 om 16:12 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE  Vrijdag 23 april vonden voor de zevende keer de koningsspelen plaats. Onder een heerlijk zonnetje genoten alle basisschoolleerlingen in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek van een fantastische sportdag. De koningsspelen hadden een alternatief programma door de geldende coronamaatregelen, maar dit mocht de pret niet drukken.

Waar de eerste edities sportpark Mariënhoeve volliep met ruim duizend basisschoolleerlingen en honderden vrijwilligers van de sportaanbieders uit de gemeente vonden deze koningsspelen in de inmiddels welbekende bubbels plaats. De schoolklassen beleefde hun koningsspelen op hun eigen locaties met allerlei sport- en spelactiviteiten op de schoolpleinen, op veldjes en in speel- en klaslokalen.

De start van de koningsspelen was wél gezamenlijk. Vanuit het speellokaal van de Toermalijn in Cothen openden burgemeester Iris Meerts en buurtsportcoach Michiel Jansen de dag. Via een live-verbinding spraken zij tot alle klassen in Wijk bij Duurstede. Aansluitend verzorgde Merel van der Brugge van dansschool Mbition de openingsdans “Zij aan zij”. Tegelijktijdig stonden de 38 schoolklassen te dansen onder de slogan: Ik + jij = wij!

Na afloop wenste de burgemeester iedereen een hele fijne dag; “Geniet van deze fijne koningsspelen! De zon schijnt dus er kan eigenlijk niets mis gaan. Veel plezier!”.

Het dansje voor de Koningsspelen
De schoolklassen kijken mee via het digibord
De buurtsportcoaches maken van de alternatieve koningsspelen een succesvolle dag
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie