Koningsdag 2020. In de rij voor oranje tompoucen
Koningsdag 2020. In de rij voor oranje tompoucen Andre van Zwieten

Koningsdag in Wijk bij Duurstede; versier je huis en vier het thuis!

21 april 2021 om 11:06 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 27 april is het Koningsdag. Evenals vorig jaar ook nu geen vrijmarkt, geen kinderspelen en geen activiteiten. Maar thuis vieren kunnen we het natuurlijk wel. Vorig jaar was het rustig in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek, behalve de lange rijen voor de verkooppunten van oranje tompoucen. Dat zal nu niet anders zijn.

door Ali van Vemde

Ondanks alle beperkingen in verband met Corona zal de binnenstad van Wijk bij Duurstede er toch feestelijk uitzien. Op donderdag 22 en vrijdag 23 april zal het Oranjecomité Wijk bij Duurstede vlaggetjes ophangen in de Veldpoortstraat, de Kloosterleuterstraat, de Peperstraat, de Maleborduurstraat en de Markt. Het oranjecomité vraagt alle mensen in de gemeente om op Koningsdag de vlag uit te hangen en het huis oranje te versieren.

Op Koningsdag zullen de Wijkenaren al om 8.00 uur in feeststemming komen door het klokkenluiden door het Klokkenluidersgilde. Vanaf 8.15 uur zal Concordia liedjes blazen vanaf de kerktoren. Van 9.50 tot 10.00 uur zullen de klokken luiden en om 10.00 uur laat Concordia het Wilhelmus horen met aansluitend nog enkele muzikale stukken. Aan de inwoners wordt gevraagd om voor hun huisdeur om 10.00 uur het Wilhelmus mee te zingen. In de middag zullen de klokken wederom luiden van 15.50 tot 16.00 uur en aansluitend is Concordia te horen. Aan iedereen wordt gevraagd om om 16.00 uur te proosten op de Koning in de eigen tuin.

Wat doe jij tijdens Koningsdag 2021? Stuur een foto naar info@oranjecomitewbd.nl met vermelding van je naam en telefoonnummer. En stuur foto’s van jouw Koningsdag naar wijksnieuws@bdu.nl

De koninklijke familie zal op dinsdag 27 april de High Tech Campus in Eindhoven bezoeken. Vanuit een studio doen zij mee aan een speciale online en tv-uitzending waarin Brainport Eindhoven zich presenteert met het thema KennisMaken. Vanaf het terrein van Paleis Noordeinde sluiten The Streamers Koningsdag dinsdagavond feestelijk af. Toegang hiervoor alleen door vooraf een gratis kaart te bestellen via www.thelivestreamers.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie