Afbeelding
Martin Vastenhout

Wijkse Courant 27 juni 1990; 33 jaar geleden al idee voor museum in oude Stadhuis

6 juni 2023 om 16:32 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Martin Vastenhout vond in de archieven van het museum een krantenartikel van 27 juni 1990, waarin al sprake is om het museum in het oude Stadshuis op Markt 24 te huisvesten. De chapeau van het artikel luidt: ´Mogelijke verhuizing van museum naar oud gemeentehuis’. 

Ook toen al kwam een lift ter sprake. De VVD (oud wethouder Baretta) merkte op dat dit geen prioriteit had. Terwijl D66 wethouder Meiresonne even later opmerkte dat een lift geen overbodige luxe was. ,,Een duidelijk verschil dus in opvatting tussen het oude beleid en de nieuwe aanpak”, noteert de journalist van de Wijkse Courant op 27 juni 1990: ,,De gedachten gaan uit naar de eerste twee verdiepingen van het gemeentehuis voor de museumcollectie, terwijl de VVV gezien haar functie gevestigd blijft op de oude plaats.”

Op de zolderverdieping vond ook 33 jaar geleden al een expositie plaats; van de Wijkse archeoloog Gerben Joustra, die in dit artikel ook uitgebreid aan het woord komt en een pleidooi houdt om amateurvondsten tentoon te stellen. Hieronder kunt u het artikel lezen.  

(In deze jaren bestond Wijks Nieuws nog niet, deze krant werd in 1995 opgericht.)

 

Martin Vastenhout

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie