Wil Bisschops diende voorafgaand aan de raad een petitie in met 962 handtekeningen voor Museum Dorestad
Wil Bisschops diende voorafgaand aan de raad een petitie in met 962 handtekeningen voor Museum Dorestad via Wil Bisschops

Restauratie oude Stadhuis en Museum Dorestad gaan door

23 februari 2022 om 16:28 Kunst

WIJK BIJ DUURSTEDE Gisteravond heeft de gemeenteraad akkoord gegeven waardoor de restauratie van het oude Stadhuis door kan gaan. Niet voor het hele bedrag, de laatste 63.670 euro wilde de gemeenteraad niet vrijgeven. Daar moet een oplossing voor gevonden worden. Met dit besluit krijgt het Museum een plek op de Markt.

door Kuun Jenniskens

Dinsdag 22 februari stonden er twee besluiten over de restauratie van het oude Stadhuis op de Markt 24 in Wijk bij Duurstede op het programma. Allereerst een bedrag van 195.000 euro, dat die avond door de gemeenteraad is vrijgegeven. Een tweede bedrag van 63.670 euro haalde het niet. Beide bedragen werden aan de gemeenteraad gevraagd vanwege de gestegen bouwkosten.

Wijks Nieuws vroeg wethouder Wil Kosterman om uitleg; kan het project dan toch door gaan? ,,Het project kan doorgaan, maar dit geeft wel een tekort op het budget. We gaan eerst ambtelijk bekijken of we nog iets kunnen schrappen - maar eerlijk gezegd hebben we dat al uitputtend gedaan. Andere mogelijkheid is onderzoeken of er nog fondsen zijn die ons met dit laatste bedrag kunnen ondersteunen.” 

DOMPERTJE Kosterman noemt het ‘een dompertje’, maar is blij dat het project toch kan doorgaan. ,,Ik kan hier mee leven, en ik ben blij dat er duidelijkheid is gekomen na tien jaar.” De wethouder verwacht dat er een oplossing komt, zeker omdat het gezien de afschrijvingsperiode van 40 jaar, hier gaat om een bedrag van 1750 euro aan rente per jaar. Daar is altijd wel een mouw aan te passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie