De bovenste twee verdiepingen zijn komen te vervallen
De bovenste twee verdiepingen zijn komen te vervallen BDU

College stemt in met verbouwing oude Stadhuis voor museum en VVV

19 juli 2019 om 15:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Er is een oplossing voor de verbouwing van het oude Stadhuis aan de Markt in Wijk bij Duurstede. Het college stemt in met het Voorlopig Ontwerp van het gebouw. Als alles loopt zoals gepland, start de verbouwing volgende zomer. Deze duurt een jaar. In het najaar van 2021 kunnen Museum Dorestad en de VVV verhuizen naar hun nieuwe ruimtes. De VVV zit al in het pand. Museum Dorestad zit nu tijdelijk in een noodlocatie en is gesloten voor publiek. Wel helpt het museum scholen met de geschiedkundige educatie.

KLEINER MUSEUM Omdat eigenaar van het vastgoed van De Engel niet wilde meewerken ging het eerdere plan niet door. ,,Dat was  natuurlijk even een tegenvaller", zegt wethouder Wil Kosterman. ,,Toch besloten we de moed niet te laten zakken. We zochten samen naar een andere oplossing. Die is er nu. Het nieuwe ontwerp heeft een kleinere aanbouw. We hebben geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de buren. Dat is niet helemaal gelukt, maar wel zoveel mogelijk."

Museum Dorestad en de VVV hebben ruimte ingeleverd. De aanbouw is van vier verdiepingen naar twee verdiepingen gegaan. Wil Kosterman: ,,Het museum heeft minder expositieruimte, de VVV heeft ook minder ruimte. De foyer op de eerste verdieping wordt kleiner. Dat is niet anders; positief is dat we nu door kunnen. De kwaliteit van het museum lijdt niet onder het inleveren van ruimte. En de raadzaal kan straks nog steeds gebruikt worden voor huwelijken."

NOG DEFINITIEF ONTWERP Straks levert de architect het Definitief Ontwerp aan. Als het college daarmee instemt, volgen verschillende wettelijke procedures. Zodra die achter de rug zijn, kan de verbouwing over een jaar beginnen. ,,Het is erg fijn, dat het museum en de VVV straks klaar zijn voor de toekomst. Ze krijgen in 2021 mooie ruimtes, van waaruit ze hun diensten kunnen aanbieden. Met ons gerenoveerde museum proberen we straks een extra impuls te geven aan onze stadSpromotie", voegt wethouder Wil Kosterman toe. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie