Gemeente Wijk bij Duurstede kiest voor woningbouw in De Geer III

28 januari 2022 om 09:09 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Unaniem heeft de gemeenteraad het voorstel aangenomen om te kiezen voor De Geer III. Van de provincie mag Wijk bij Duurstede tot 2030 een aantal van 530 woningen bouwen. De Romeinenbaan zal worden verlegd, en wordt ook als absolute voorwaarde gezien. Er is wel een fors aantal woningen nodig om dit betaalbaar te maken.

door Kuun Jenniskens

Het college verrichte een haalbaarheidsonderzoek naar de meest geschikte locatie voor grootschalige woningbouw, daarbij zijn financiële en stedenbouwkundige aspecten gewogen. Dat ging tussen De Geer III en Zuidwijk, beide locaties kunnen 530 woningen aan. Maar De Geer III kan makkelijk doorgroeien naar 900 tot 1000 woningen. In De Geer III worden 36 woningen per hectare gebouwd en is er ruimte voor 32 procent groen.

ROMEINENBAAN WORDT OMGELEGD De Romeinenbaan tussen de Hordenweg en Boterslootweg zal komen te vervallen. Hier is dan geen geluidsoverlast meer, wat betekent dat hier meer woningen gebouwd kunnen worden. Tevens dat de nieuwe woonwijk goed kan worden aangesloten op de bestaande stad. De huidige Romeinenbaan kan een mooie groene invulling krijgen met vrij baan voor de fietser en voetganger, waardoor een woonwijk kan worden gerealiseerd met ruimtelijke kwaliteit. 

Locatie De Geer III biedt zeer goede mogelijkheden voor een directe ontsluiting op de N229 richting Utrecht en de A12. Autoverkeer wordt daarbij via de verlegde Romeinenbaan buiten de stad omgeleid. Hierdoor zijn minder autokilometers nodig door de bestaande stad. De ontwikkeling van De Geer III en de aanleg van de rondweg bieden op termijn mogelijkheden voor een betere ontsluiting van het bedrijventerrein Broekweg.

Door dit besluit liggen er voldoende kaders voor het college om met projectontwikkelaars aan de slag te gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie