Woonenquête geeft beeld wensen woningzoekenden in Wijk bij Duurstede - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Woonenquête geeft beeld wensen woningzoekenden in Wijk bij Duurstede

7 dec, 15:31 Wonen
Nieuwbouwnl
De voorkeur van de geënquêteerden
De voorkeur van de geënquêteerden

WIJK BIJ DUURSTEDE Nieuwe woningen, ze zijn heel hard nodig. Voor de nieuwe Woonvisie gaat de gemeente uit van 1200 woningen tot 2030, voor een groot deel buiten de rode contour. Het speerpunt bij het bouwen van woningen ligt vooral bij starters en ouderen. Op dit moment heeft dit onderwerp volop de aandacht in de gemeenteraad.

Om een indruk te krijgen van wat mensen zoeken in de gemeente Wijk bij Duurstede op het gebied van woonwensen heeft Dé Woonexpert, in samenwerking met nieuwbouw.nl, een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd. Middels een enquête, die eind april is gestart en waarbij drie mogelijke locaties zijn aangegeven, De Geer III, Zuidwijk en Hoge Hoffweg, kunnen inwoners aangeven op welke locatie ze graag zouden willen wonen, het soort woning waarnaar ze op zoek zijn en de faciliteiten in de omgeving. De enquête kan nog steeds worden ingevuld, maar de eerste conclusies kunnen al worden getrokken. Ruim 800 mensen hebben tot nu toe de enquête ingevuld.

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk