Sportykids gaat in januari weer van start
Sportykids gaat in januari weer van start Stichting Wijksport

Sportykids komt naar de scholen in Wijk bij Duurstede en Cothen

7 december 2021 om 11:18 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Dat sporten belangrijk is voor een gezond leven, dat weet iedereen. Daarom is het ook zo goed om al op jonge leeftijd te beginnen met sporten. Dat vindt buurtsportcoach Luc Bernard ook. Daarom komt hij vanaf januari naar de scholen toe om samen met de kinderen, direct na schooltijd, lekker te sporten en te spelen op het schoolplein. Iedere maand is de buurtsportcoach op een ander schoolplein te vinden, zowel in Wijk bij Duurstede als in Cothen.

door Ali van Vemde

Luc Bernard heeft ontzettend veel zin om te gaan beginnen. „In het verleden konden de kinderen meedoen aan Sportykids in de gymnastiekzaal bij Het Anker. Door corona mocht er niet meer binnen worden gesport en verhuisde Sportykids naar de sportvelden bij CDW. In die tijd was het niet ongebruikelijk als er honderd kinderen mee deden. Toen de coronamaatregelen versoepelden en de verenigingen weer open gingen, nam dat aantal sterk af. Daar willen we wat aan doen en daarom gaan we in het nieuwe jaar een frisse start maken. Het wordt wel anders dan dat het was, want nu ga ik naar de scholen toe en sporten we op het schoolplein.”

VERSCHILLENDE SPORT- EN SPEL ACTIVITEITEN Bernard komt al veel op de scholen en heeft contact met alle basisscholen in de gemeente. „Ik vind het belangrijk om zichtbaar te zijn als buurtsportcoach voor kinderen en ouders. Omdat ik veel op de scholen kom, is het idee ontstaan om Sportykids op de schoolpleinen te organiseren. Het idee blijft hetzelfde, alle kinderen, van groep 3 tot en met groep 8, mogen meedoen, ook als ze op een andere school zitten. Meedoen is gratis en vrijblijvend. Elke maand zal ik te vinden zijn op een ander schoolpein, elke maandag in Wijk bij Duurstede en elke dinsdag in Cothen. Zo kunnen kinderen op een laagdrempelige manier bewegen en kennismaken met verschillende sport- en spel activiteiten. Dat is goed om de motorische ontwikkeling te bevorderen en het kan een tussenstop zijn tussen school en een vereniging.” Het plan was om al in december te beginnen, maar door de nog hoge corona besmettingsaantallen is dit verschoven naar januari.

IEDERE MAAND EEN ANDERE SCHOOL Behalve in de schoolvakanties komt Bernard iedere maandag op een school in Wijk bij Duurstede. Van 15.00 tot 16.00 uur wordt er gesport. In januari op het schoolplein van De Werkschuit/De Wegwijzer, in februari op het schoolplein van ‘t Anker, in maart bij De Windroos/De Wegwijzer, in april bij de Regenboog, in mei bij De Horn (’t Kompas) en in juni ook bij De Horn. In Cothen komt de buurtsportcoach iedere dinsdag. In januari op het schoolplein van de Carolusschool, in februari op het voetbalveld van SVF, in maart bij de Carolusschool, in april bij SVF, in mei op de Carolusschool en in juni weer bij SVF.

MEEDOEN Wil je ook mee sporten, kom dan naar het schoolplein. Alle kinderen uit de buurt zijn welkom. Meer weten, neem dan contact op met buurtsportcoach Luc Bernard, luc@stichtingwijksport.nl of 06 18126721.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie