Nynke Plaatsman
Nynke Plaatsman H.C. RIJNIERSE

Nynke Plaatsman-Visser nieuwe lijsttrekker BurgerBelangen

7 januari 2022 om 15:40 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen zal Nynke Plaatsman-Visser de lijsttrekker worden van BurgerBelangen. BurgerBelangen is al ruim 40 jaar de enige echt lokale partij zonder banden met de landelijke politiek. Het vertrouwde gezicht van BurgerBelangen, Wietze Smit neemt daarmee een stapje terug.

GELUID VAN INWONERS Nynke Plaatsman-Visser raakte politiek betrokken na de invoer van Diftar. Ze werd de kartrekker van het grootste burgerbezwaar in de geschiedenis van Wijk bij Duurstede. ,,De Wijkse politiek is lastig begaanbaar voor inwoners. Ik vind het belangrijk dat inwoners gehoord worden en weer een stem krijgen. Ik kwam door Diftar in contact met Wietze. Zijn bevlogenheid en vertrouwen om achter ons als burgers te gaan staan, gaf mij de overtuiging BurgerBelangen te versterken. Dat ik nu lijsttrekker word zie ik als een enorme uitdaging. Ik wil samen met het team van BurgerBelangen achter dat échte geluid van inwoners blijven staan. We zijn als partij ontzettend overtuigd van de kracht van de mensen van hier. Minder regels, meer vertrouwen is niet voor niks een van onze kernwaarden.”

WIETZE SMIT STAPJE TERUG Wietze Smit is met zijn jarenlange ervaring als fractievoorzitter een van de bekende gezichten van de Wijkse politiek. Toch gelooft hij er sterk in dat juist nu het tijd wordt voor verandering: ,,Het is nu tijd om een partij te presenteren die toekomstgericht naar onze gemeente kijkt. We hebben frisse, nieuwe blikken nodig die van aanpakken houden. Geen oude wijn in nieuwe pakken. Ik heb vertrouwen dat ons team, in deze samenstelling precies dat kan bewerkstelligen. Met ons gevoel van rechtvaardigheid zit het in ieder geval goed.“

Wietze blijft politiek actief en een vertrouwd gezicht in de top drie van BurgerBelangen. Deze wordt naast Nynke Plaatsman-Visser aangevuld door de maatschappelijk bevlogen geboren Cothenaar Freddy Scherpenzeel op plaats 2, en Smit op de derde plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie