Op dit bedrijventerrein aan de N229 bij Cothen zal de biovergister worden gebouwd
Op dit bedrijventerrein aan de N229 bij Cothen zal de biovergister worden gebouwd Kuun Jenniskens

Motie brief over intrekkingsverzoek biovergister aangenomen

15 november 2021 om 09:09 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Eerder staakten de stemmen, maar op dinsdag 9 november werd de motie van Burgerbelangen over de biovergister in de Wijkse gemeenteraad aangenomen. De motie vraagt het college om een brief te sturen aan de provincie Utrecht, waarin wordt uitgelegd dat de gemeenteraad met de kennis van nu geen vergunning meer zou afgeven voor een biovergister.

door Kuun Jenniskens

Het college moet middels deze brief bij de provincie kenbaar maken hoe de Wijkse gemeenteraad inmiddels aankijkt tegen een biovergister in Cothen. Er is veel nieuwe informatie waardoor biovergisting in een slecht daglicht is komen te staan. Eerder werd in de Wijkse gemeenteraad een motie aangenomen om te zorgen dat nieuwe vergunningen niet worden verleend.

De provincie Utrecht is de instantie die over de vergunning gaat. Een groot aantal belanghebbenden hebben een intrekkingsverzoek ingediend bij de provincie. Dit betekent dat de provincie een nieuwe afweging aan het maken is - daarom is het handig dat de provincie op de hoogte is van de huidige opinie van de Wijkse gemeenteraad en college.

Wijk bij Duurstede heeft zich vooraf laten informeren of de initiatiefnemers van de Cothense vergister een schadeclaim kunnen indienen bij de gemeente. Dat blijkt niet het geval te zijn - een eventuele claim zou voor rekening van de provincie Utrecht komen. 

De motie om een brief naar Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht te sturen werd met 11 stemmen voor en 8 tegen aangenomen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie