Website van initiatiefnemers Rijn Heuvelrug Energie
Website van initiatiefnemers Rijn Heuvelrug Energie Screenshot rijnheuvelrugenergie.nl

Gemeenteraad neemt motie tegen nieuwe mestvergisters aan

14 oktober 2021 om 16:49 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeenteraad heeft spijt. Met de kennis van nu zouden ze een biovergister niet meer toestaan. Eenmaal genomen besluiten draai je niet terug, dus de in 2015 afgegeven vergunning voor een co-vergister in Cothen blijft overeind. De gemeenteraad heeft met een motie vastgelegd dat deze co-vergister haar capaciteit niet verder mag uitbreiden. Ook heeft de raad duidelijk gemaakt dat biovergisters niet welkom zijn in Wijk bij Duurstede. Mochten zich nieuwe initiatiefnemers bij de gemeente melden, dan zal de gemeente hier geen vergunning voor afgeven.

GroenLinks diende deze motie samen met de VVD in, en deze werd met steun van Burgerbelangen, Duurzaam Wijk en D66 aangenomen.

GEEN BRIEF NAMENS RAAD NAAR PROVINCIE Een andere motie van Burgerbelangen over dit onderwerp is aangehouden. Deze motie vraagt om als gemeenteraad een brief te sturen aan de Provincie Utrecht. In deze brief zou moeten worden uitgelegd dat de gemeenteraad met de kennis van nu geen vergunning zou hebben afgegeven. De provincie zou worden gevraagd dit mee te nemen wij een beslissing over het door een groot aantal belanghebbenden ingediende intrekkingsverzoek. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie