Hans Waaldijk van Open Utrechtse Heuvelrug proost met de nieuwe lijsttrekker Wil Kosterman
Hans Waaldijk van Open Utrechtse Heuvelrug proost met de nieuwe lijsttrekker Wil Kosterman Melchior van den Boogert

SamenWerkt. is nieuwe naam van progressief Wijk bij Duurstede

23 september 2021 om 17:04 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Gisteravond zijn de leden van de politieke partijen GroenLinks, PvdA en Open bijeen geweest. Daar is onthuld dat de naam waaronder ze gaan samenwerken in de Wijkse gemeenteraad is: SamenWerkt. Wil Kosterman is unaniem verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van  maart 2022.

door Kuun Jenniskens

Sjoerd Vredenberg adviseerde namens de kandidaatstellingscommissie om Wil Kosterman als lijsttrekker te benoemen. ,,We hebben ons natuurlijk ook de vraag gesteld of er geen nieuw gezicht hoorde bij een nieuwe partij. Maar de lange en brede ervaring en vooral de enorme gedrevenheid van Wil om dit nieuwe geluid in Wijk te laten horen heeft de doorslag gegeven.” Daarna kon er gestemd worden door de aanwezige leden en ook, via een app, door leden die digitaal aan de vergadering deelnamen. Unaniem werd de voordracht van de commissie aangenomen. 


Proosten van de leden in Calypso - Melchior van den Boogert

In haar aanvaardingsspeech bleek dat Wil Kosterman geroerd was, vooral door de steun van de leden van Open en PvdA. Wil Kosterman: ,,Sinds de PvdA niet meer in raad vertegenwoordigd is en er 400 progressieve stemmen verloren gegaan zijn, heb ik op dit moment gewacht. De laatste jaren waren niet makkelijk. Er zijn grote verschillen te overbruggen, zoals het niet langer ontkennen van klimaatproblemen, jeugdzorg, woningbouw enz. Wijk is een dynamische stad waar aan de rafelrandjes van de samenleving mooie initiatieven ontstaan. We zien vooral aan de rechterzijde van de politiek veel reuring en we hopen op deze manier een sterke tegenbeweging te creëren. Ik ben blij met deze samenwerking en ook wel ontroerd door het vertrouwen dat in mij gesteld wordt. Er is veel te doen in de campagne, zichtbaar zijn op straat om ook het vertrouwen van de kiezer te winnen”.

Meer info op de website van de partij: www.samenwerktwijkbijduurstede.nl. Mailen kan met: samenwerkt.wbd@gmail.com

De drie bestuursvoorzitters tekenen de samenwerkingsovereenkomst; Rene Vianen (GroenLinks), Jan Willem van den Boogert (Open) en Mieke Wijnker (PvdA)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie