De bestuursleden van Open - Wijk bij Duurstede.
De bestuursleden van Open - Wijk bij Duurstede. Melchior van den Boogert

Nieuwe politieke vereniging in Wijk bij Duurstede

25 juni 2021 om 13:00 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Open – Wijk bij Duurstede is een nieuwe lokale politieke beweging, die meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. ,,Open staat voor openheid, onafhankelijkheid, optimisme, verbondenheid, eerlijkheid, vernieuwing en zeker voor enthousiasme”, laat de nieuwe partij weten.

Open is opgericht door inwoners die zich betrokken voelen bij de samenleving en lokale politiek, zonder lid te zijn van een landelijke politieke partij. ,,Open staat midden in de samenleving, want alleen zo kun je politiek en beleid verbeteren. In de lokale politiek gaat het over vraagstukken die de inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede direct raken. Terwijl de afstand tussen de politiek en inwoners alleen maar groter lijkt te worden en inwoners zich niet gehoord voelen. Reden genoeg om te laten zien dat het anders kan.”

Open wil op een verfrissende manier aan politiek doen en iedereen betrekken die mee wil helpen, denken of praten om Wijk bij Duurstede nog mooier te maken, aldus de partij. ,,Een fijne plek om te wonen, werken, spelen en leven! Open streeft naar een nauwe samenwerking met de plaatselijke afdeling van GroenLinks en de PvdA (en wellicht nog andere politieke partijen) om de handen ineen te slaan voor een gezamenlijk nieuw geluid. Want samen sta je sterker.”

Concrete punten waar Open zich voor inspant:

Een groene gemeente met voldoende woningen.

Een levendige, duurzame en innovatieve lokale economie.

Meer vrouwen, jongeren en diversiteit in de lokale politiek.

Een gemeente die is afgestemd op de verschillende levensfasen, van jong tot oud.

Stimuleren van kunst-, sport- en culturele evenementen.

Een gemeente waarin iedereen kan, mag en wil meedenken, meepraten, meedoen en meekomen.

,,Samen maken we onze gemeente groener, duurzamer én socialer. Daarom willen we met jou in beweging komen, want Wijk bij Duurstede is van ons allemaal!’ 

Afbeelding
advertentie
advertentie