Uitzicht op Wijk bij Duurstede vanaf de toren van de Grote Kerk
Uitzicht op Wijk bij Duurstede vanaf de toren van de Grote Kerk Wil Kosterman - archief

In Wijk bij Duurstede hebben zich twee nieuwe lokale partijen aangemeld

28 december 2021 om 11:09 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandag 20 december was het de laatste dag dat politieke partijen zich konden aanmelden voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022. In Wijk bij Duurstede zijn twee nieuwe politieke partijen geregistreerd. Dat zijn Duurstede voor Democratie en Open. In Wijk bij Duurstede zullen inwoners, zoals het er nu naar uitziet, kunnen stemmen op de volgende acht partijen: VVD, D66, CDA, SP, PCG, Burgerbelangen, SamenWerkt en Duurstede voor Democratie.

door Kuun Jenniskens

Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn er dus vier lokale partijen actief. Naast de al bekende PCG en Burgerbelangen zijn dat Duurstede voor Democratie en SamenWerkt.

In deze raadsperiode - 2018 tot 2022 - bestaat de gemeenteraad uit: VVD, GroenLinks, SP, D66, CDA, PCG, Burgerbelangen en DuurzaamWijk. De laatste twee startten samen onder de noemer WijkNu, maar dat bleek geen goede match. DuurzaamWijk heeft besloten niet verder te gaan binnen de lokale politiek en staakt haar werkzaamheden na de verkiezingen van maart 2022.

Op 31 januari is de dag van de kandidaatstelling. Die dag kunnen alle geregistreerde partijen een geldige kandidatenlijst indienen. Op 4 februari beslist het centraal stembureau over de geldigheid en volgorde van de ingediende lijsten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie