Op dit bedrijventerrein aan de N229 komt de biovergister
Op dit bedrijventerrein aan de N229 komt de biovergister Kuun Jenniskens

Reactie Wijk bij Duurstede op doorgaan biovergister

19 november 2021 om 11:49 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De provincie Utrecht heeft besloten het Intrekkingsverzoek voor de biovergister in Cothen niet te honoreren. De bouw van deze mestfabriek kan dus doorgaan, ondanks het feit dat ook de gemeenteraad - met de kennis van nu - spijt heeft van deze vergunning. Hieronder een reactie van wethouder Vreeswijk. 

door Kuun Jenniskens

Had u dit verwacht? ,,Zoals eerder aangegeven in diverse raadsvergaderingen is de provincie bevoegd gezag over het besluit op de biovergister. Ook het intrekkingsbesluit valt onder de bevoegdheid van de provincie. Zoals u in de statement van gedeputeerde Schaddelee heeft kunnen lezen, heeft de provincie op juridische gronden geen redenen om het besluit in te trekken.”

Wat is uw mening over dit besluit? ,,De provincie geeft aan dat er op juridische gronden geen redenen zijn om het besluit in te trekken. Wij hebben geen redenen om hier anders over te denken.”

De gemeente gaat dan ook geen verdere stappen ondernemen? ,,De provincie is bevoegd gezag en wij respecteren het besluit van de provincie.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie