Aan de N229 zal op dit bedrijventerrein een biovergister worden gebouwd
Aan de N229 zal op dit bedrijventerrein een biovergister worden gebouwd Kuun Jenniskens

Intrekkingsverzoek niet gehonoreerd; biovergister Cothen gaat door

18 november 2021 om 11:35 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Dinsdag heeft Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht besloten om de vergunningen voor de covergister in Cothen niet in te trekken. Hieronder een toelichting van verantwoordelijk gedeputeerde Arne Schaddeelee.

,,We hebben in mei van dit jaar als GS het verzoek om intrekking van de omgevingsvergunning van de covergistingsinstallatie in Cothen ontvangen. Het verzoek is gedaan namens 37 partijen. Dit alleen geeft al aan dat er veel aandacht is voor dit bedrijf in aanbouw. Ook in de gemeenteraad en in PS zijn er vragen over gesteld. We hebben als provincie in 2017 een vergunning verleend voor dit bedrijf. Op dit moment is het bedrijf in aanbouw. Om het verzoek goed te beoordelen, hebben we gekeken of er nog steeds aan de wet wordt voldaan. Dit is het geval. Ook is nogmaals gekeken naar de technieken die worden toegepast door het bedrijf. Deze technieken voldoen ook aan de wet. Er is voor GS geen juridische basis om de onherroepelijke omgevingsvergunning in te trekken.”

Een grote groep belanghebbenden die uit de omgeving van het Stephanusterrein van de vergister komt had bij de provincie het verzoek gedaan om de vergunning in te trekken. De Wijkse gemeenteraad heeft spijt en zal geen nieuwe biovergisters op haar gemeentegrond toelaten.

door Kuun Jenniskens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie