Wethouder Hans Huijsmans met burgemeester Iris Meerts
Wethouder Hans Huijsmans met burgemeester Iris Meerts griffie Wijk bij Duurstede

Vervangend wethouder Hans Buijtelaar geïnstalleerd

1 juni 2021 om 21:35 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens de raadsvergadering van 1 juni stelde wethouderskandidaat Hans Buijtelaar (58 jaar) zich voor. Na een studie bedrijfskunde en werkzaamheden in de ICT in Engeland, werd hij van 2004 tot 2010 actief bij de VVD afdeling Amersfoort. In mei 2010 werd hij wethouder in Amersfoort met de portefeuille Financiën en Verkeer. Na 11 jaar wethouderschap koos hij zelf in april van dit jaar voor zijn vertrek: ,,Dat deed ik op een frictiepunt over mobiliteit dat al 40 jaar loopt.” 

door Kuun Jenniskens

Buijtelaar vertelde dat hij als wethouder gedurende 8 jaar locoburgemeester was, en dat betekent onder andere dat je bruidsparen mag bezoeken en feliciteren. Buijterlaar: ,,Zo bij de mensen thuis gaat het ook over de kleine dingen en daarin kun je als college soms het verschil maken.” 

Van Wijk bij Duurstede weet hij nog niet veel. Een wethouder krijgt pas na zijn installatie toegang tot het informatiesysteem. Buijtelaar beloofde hard zijn best te doen om snel op de hoogte te raken van wat er in Wijk bij Duurstede speelt.

Na stemming werd Hans Buijtelaar met een ferm ‘Dat verklaar en beloof ik’ als wethouder geïnstalleerd. Hij vervangt wethouder Eric Balemans, die wegens ziekte een paar maanden zijn functie moet neerleggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie