Hans Buijtelaar
Hans Buijtelaar Gemeente Wijk bij Duurstede

Hans Buijtelaar voorgedragen als tijdelijk wethouder van Wijk bij Duurstede

17 mei 2021 om 15:16 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Wijkse VVD fractie draagt Hans Buijtelaar (58 jaar) voor als tijdelijk vervanger van wethouder Eric Balemans, die zijn functie tot na het zomerreces neerlegt wegens ziekte. Buijtelaar was elf jaar lang wethouder in Amersfoort. VVD fractievoorzitter Sybren van der Velden: ,,Gelukkig hebben we snel een ervaren vervanger voor Eric Balemans gevonden in de persoon van Hans Buijtelaar. Met zijn kennis, kunde en ervaring is hij direct inzetbaar op alle dossiers en thema’s.”

Wie is Hans Buijtelaar? Hans Buijtelaar woont in Amersfoort, is getrouwd en vader van twee dochters. Hij studeerde commerciële economie en bedrijfskunde. Na diverse managementfuncties in het bedrijfsleven, werd hij in 2010 wethouder in de gemeente Amersfoort. Eind april hield hij in het belang van de stad Amersfoort de eer aan zichzelf en stapte op. De VVD draagt Hans als tijdelijk wethouder voor aan de raad. In de raadsvergadering van 1 juni 2021 zal hij dan worden beëdigd. ,,Ondanks de aanleiding van de vervanging, de gezondheidssituatie van Eric Balemans, heb ik ontzettend veel zin om voor Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede aan de slag te gaan. Dat doe ik met beide benen op de grond en de handen uit de mouwen. Ik kijk er naar uit om snel kennis te maken met inwoners, ondernemers, bestuur en medewerkers en me zo snel en goed mogelijk in te werken,” zo vertelt Hans Buijtelaar.

Deze vervanging is voorlopig De gemeentewet voorziet in tijdelijke vervanging. Deze vervanging is, afhankelijk van het herstel van wethouder Eric Balemans, in eerste instantie voor maximaal 16 weken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie