Beeldhouwer Eric Goede uit Wijk bij Duurstede dingt mee naar Hans Nijhof Kunstprijs: uit bewondering - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Beeldhouwer Eric Goede uit Wijk bij Duurstede dingt mee naar Hans Nijhof Kunstprijs: uit bewondering

1 mei, 14:30 Kunst
Ali van Vemde
Eric Goede aan het werk in zijn atelier
Eric Goede aan het werk in zijn atelier

WIJK BIJ DUURSTEDE Bijna 70 kunstenaars uit de Utrechtse Heuvelrug, Rhenen en Wijk bij Duurstede hebben een werk ingestuurd om in aanmerking te komen voor de Hans Nijhof Kunstprijs. Zij krijgen de kans om hun kunstwerk voor maximaal € 5.000,- te verkopen. Dit bedrag wordt bijeengebracht door de gemeenten, kunstkrant Arte-e-Cultura en de Stichting Culturele Regio. Schilder Annemiek Vera vertelde over haar passie, dit keer vertelt beeldhouwer Eric Goede over zijn werk en waarom hij meedoet.

Op een prachtige locatie in het buitengebied van Wijk bij Duurstede staat Eric Goede buiten al te wachten. Als je niet bekend bent is het ook niet zo gemakkelijk te vinden. Na een enthousiaste begroeting volgt de uitnodiging om het atelier te betreden, de plek waar de kunstwerken tot leven komen. Het is duidelijk dat hier wordt gewerkt. Verschillende beelden staan op de schappen, er ligt volop gereedschap en dan is er natuurlijk het werk waar nu aan wordt gewerkt. Door het raam kijk je naar de schitterende natuur. Wat hem beweegt vertelt hij vol passie en enthousiasme. Tijdens het gesprek staat hij regelmatig op om uitleg te geven en duidelijk te maken hoe een beeld tot stand komt. Zo volgt een uitvoerige uitleg over de contramal, een ma..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk