Afbeelding
Rick Huisinga

Wethouder Eric Balemans legt om gezondheidsredenen zijn taken tijdelijk neer

6 mei 2021 om 10:54 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Wethouder Eric Balemans (VVD) van de gemeente Wijk bij Duurstede is ernstig ziek en legt daarom tijdelijk zijn functie neer. Per 10 mei 2021 is hij in elk geval vier maanden afwezig. De VVD gaat een tijdelijke vervanger aanwijzen om zijn taken over te nemen. Op dit moment is nog niet bekend wie dat wordt.

Het college van burgemeester en wethouders leeft uiteraard mee met hun collega Eric Balemans: ,,We zijn erg geschrokken van Erics’ mededeling over zijn gezondheidssituatie. We wensen hem veel sterkte toe in de komende periode”, zegt burgemeester Iris Meerts.

REACTIE VAN DE VVD OP DE ZIEKMELDING VAN ERIC BALEMANS ,,We leven erg met Eric mee en wensen hem veel sterkte toe en alles wat nodig is”, vertelt fractievoorzitter Sybren van der Velden. ,,We zullen het de komende periode helaas moeten doen zonder zijn kennis en ervaring. Wij zijn nu naarstig op zoek naar een waardige vervanger. De gemeentewet voorziet in een tijdelijke vervanging van 16 weken.”

VERVANGING Als de VVD een tijdelijke vervanger heeft gevonden, moet deze eerst worden voorgedragen voor de benoeming. Daarna wordt de vervanger beëdigd. Hierover volgt later meer nieuws.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie